News

Ce spune Florin Cîțu despre Mioara Costin, consiliera care și-a dat demisia în scandalul cu antetul guvernului. ”Și-a făcut treaba impecabil”

Ce spune Florin Cîțu despre Mioara Costin, consiliera care și-a dat demisia în scandalul documentului cu antetul guvernului
24.07.2021 | 17:52
Ce spune Florin Citu despre Mioara Costin consiliera care sia dat demisia in scandalul cu antetul guvernului Sia facut treaba impecabil
ADVERTISEMENT

Florin Cîţu nu a stat o clipă pe gânduri și a transmis că Mioara Costin, consiliera care și-a dat demisia în urma scandalului documentului cu antetul guvernului, şi-a îndeplinit “impecabil” atribuţiile de serviciu.

Șeful Executivului a transmis că deși i-a acceptat demisia, lucrul acesta nu înseamnă că documentul cu antetul guvernului privind strategia de comunicare politică în campania internă din PNL era autentic.

ADVERTISEMENT

Ce spune Florin Cîțu despre Mioara Costin

Concret, atunci când a fost chestionat dacă faptul că a acceptat demisia Mioarei Costin este o dovadă a autenticităţii documentului, Cîţu a spus: “Nu, nu au nicio legătură aceste lucruri. Nu. Demisia este un act unilateral”.

“Eu am spus doar că acel consilier şi-a făcut treaba şi şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil în timpul cât era în serviciu. (…)

ADVERTISEMENT

Există deja o demisie. Din punctul meu de vedere subiectul este încheiat”, a adăugat Florin Cîţu care a ținut să sublinieze că Mioara Costin nu se va regăsi în echipa sa de comunicare, într-o altă zonă.

“În acest moment, nu”, a subliniat Florin Cîțu. Vă readucem aminte că Mioara Costin a fost eliberată, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Florin Cîțu a declarat că el nu a văzut un astfel de document și că cei care spun că eu un act adevărat „trebuie să aducă și probe”.

Interesant este că anterior, Ludovic Orban a cerut demiterea colaboratorilor din Guvern care au redactat și au transmis documentul.

ADVERTISEMENT

Consilierul premierului Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată în Monitorul Oficial.

PSD a făcut un apel către instituţiile abilitate să declanşeze o anchetă penală în cazul „Cîţugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicaţi, prin revocarea din funcţie a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei prim-ministrului.

Inițial, Florin Cîțu a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

ADVERTISEMENT