Fotbal intern

Ce spune Kennet Andersson la 25 de ani după ce a ruinat visul Generaţiei de Aur: “Sunt deja duşmanul vostru”

20.03.2019 | 22:01
Ce spune Kennet Andersson la 25 de ani dupa ce a ruinat visul Generatiei de Aur Sunt deja dusmanul vostru

Kennet Andersson este omul care în urmă cu 25 de ani a ruinat visul Generaţiei de Aur. Fostul atacant a marcat golul prin care Suedia a egalat-o pe România în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din 1994 şi a împins meciul la loviturile de departajare, unde nordicii au obţinut calificarea în semifinale.

Ce spune Kennet Andersson la 25 de ani după ce a ruinat visul Generaţiei de Aur: “Nu sunt chiar un băiat rău”

Cu doar câteva zile înainte de meciul Suedia – România, din prima etapă a preliminariilor pentru EURO 2020, Kennet Andersson şi-a adus aminte de golul marcat în 1994. Fostul atacant a susţinut că echipa antrenată de Janne Andersson va câştiga partida de la Stockholm.

“Salutări România! Nu sunt chiar un băiat rău. Pe cuvânt! Am sărit de acolo până aici! Asta a fost. Istorie! E istorie. Pentru că sunt suedez şi sunt deja duşmanul României, voi spune 2-0. O, doamne, vom avea probleme. Pentru că am avut probleme şi cu Gică. A fost cel mai mare din România şi unul dintre cei mai mari din lume”, a declarat Kennet Andersson pentru Ştirilie PRO TV.

Ce spune Kennet Andersson la 25 de ani după ce a ruinat visul Generaţiei de Aur
Ce spune Kennet Andersson la 25 de ani după ce a ruinat visul Generaţiei de Aur

Ce face azi Kennet Andersson, la 25 de ani de la meciul din 1994

Kennet Andersson s-a retras din fotbal în 2005, când a jucat ultima oară la Garda BK, echipă din ligile inferioare din Suedia. După ce a părăsit fotbalul, fostul atacant suedez s-a dedicat afacerilor, iar în prezent lucrează în staff-ul administrativ al clubului IFK Goteborg. Pe lângă afaceri, Kennet Andersson a participat la mai multe concursuri de atletism dedicate veteranilor.

“Am explicat că, pur și simplu, nu l-am văzut pe Andersson la acea centrare. Altfel, mai făceam un pas și prindeam mingea lejer. Era o fază simplă. Au remarcat însă apoi în studio că, tot în acea partidă, am avut acea intervenție extraordinară pe linia porții, numind-o una dintre cele mai spectaculoase din istoria Mondialului”, a povestit Florin Prunea despre golul pe care l-a primit în 1994 în meciul cu Suedia.

Tags: