Life

Ce spune Laura Cosoi despre festivitatea de premiere și oferirea de coronițe elevilor. Dezbatere aprinsă în rândul părinților

Laura Cosoi a dezvăluit că nu i se pare o idee bună să fie eliminate premiile și festivitățile de absolvire. Actrița este de părere că uneori, competiția le face bine copiilor.
16.06.2022 | 17:21
Ce spune Laura Cosoi despre festivitatea de premiere si oferirea de coronite elevilor Dezbatere aprinsa in randul parintilor
Părerea Laurei Cosoi despre festivitatea de absolvire. Foto: captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Laura Cosoi este mama a două fetițe, Rita și Vera. În același timp, ea se pregătește să aducă pe lume cel de-al treilea copil. În ultimele zile, în mediul online s-a răspândit o petiție a unui cadru didactic, care consideră că festivitățile de absolvire și premiile le fac mai mult rău copiilor, iar actrița nu este de acord cu această gândire.

Laura Cosoi nu este de acord cu eliminare premiilor oferite elevilor la finalul anului școlar

Zilele acestea, internetul  a fost împărțit în două de petiția unei învățătoare de la Școala Gimnazială Ion Creangă din Bacău. Aceasta susține că festivitatea de premiere de la sfârșitul anilor școlari ar trebui eliminată deoarece nu face decât să le creeze copiilor frustrări și să le deterioreze stima de sine.

ADVERTISEMENT

Laura Cosoi, care este la rândul ei mama a două fetițe, și care în curând va aduce pe lume cel de-al treilea copil, a declarat că nu este de acord cu afirmațiile cadrului didactic. Actrița a mărturisit că, în acest fel, ar trebui să nu mai existe nici competiții sportive.

Laura Cosoi a spus că totul ține de părinți și că dacă ei gestionează bine situația, atunci copiii nu vor fi dezamăgiți și se vor ambiționa.

ADVERTISEMENT

„Eu sper doar să nu se scoată festivitatea astea de premiere. Mă gândesc la sportul de performanță, că dacă nu ar mai fi premii…Așa, încet-încet, scoatem tot. Ar fi un sport și atât.

Mie mi se pare că, inclusiv faptul că un copil pierde coronița sau nu știu ce premiu, asta nu înseamnă că intră în vreo depresie.

ADVERTISEMENT

Dacă gestionezi foarte bine situația asta, eu cred că ai putea obține de la copilul tău un rezultat foarte bun anul următor”, a spus Laura Cosoi în emisiunea lui Cătălin Măruță. 

„Nu mă raportez la copiii mei ca fiind la fel”

În continuare, Laura Cosoi a declarat că pe același principiu ar trebui scoase din programă și tezele și testele. Vedeta a susținut că depinde și de firea copiilor, de aceea ea nu își tratează fetițele la fel.

ADVERTISEMENT

„Atunci, să scoatem tezele, testele, admiterea…Practic, copilul odată ce a intrat în societate, ăsta este un mod de raportare la tot ce fac în școală.

Care e diferența legat de examenele pe care le dau? Atunci, de ce dăm teză la limba română? Că asta ne departajează nu numai ne evaluează cunoștințele. 

Linia este foarte fină aici, nici eu nu mă raportez la copiii mei ca fiind la fel. Îi iubesc la fel, dar mă raportez în funcție de personalitatea lor”, a adăugat Laura Cosoi.

Identitatea de gen, o altă problemă a Laurei Cosoi

Totodată, Laura Cosoi a amintit și de problema identității de gen și la modul în care societatea se schimbă. Ea a oferit drept exemplu situația din Statele Unite ale Americii.

„Îmi povestea o prietenă că acum totul în America este despre egalizarea asta între sexe. Fiecare copil trebuie să-și aleagă sexul indiferent de cum se naște.

Și acolo e o situație super delicată și mi se pare că, în curând, lumea asta ajunge să se schimbe și să trăim într-o cu totul altă societate decât am trăit până acum.

Ideea este că ei clar se nasc într-un fel. Acolo este o neutralitate. Nu se discută dacă este fată sau băiat. Acolo, e ca și cum ești neutru”, a declarat Laura Cosoi.

 

ADVERTISEMENT
Tags: