News
notix pixel id

Ce spune Ludovic Orban despre posibila renunțare la măști pentru copii: ”Nu văd de ce trebuie să se instige la nerespectarea regulii”

20.09.2020 | 13:26
Ce spune Ludovic Orban despre posibila renunțare la măști pentru copii: ”Nu văd de ce trebuie să se instige la nerespectarea regulii”
Ludovic Orban s-a încurcat în statistici. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a avut, duminică, o primă reacție după ce un oficial din Harghita a cerut ca elevii mai mici să nu mai fie obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor.

În opinia șefului Executivului, propuneri de genul celor făcute sâmbătă de președintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, nu sunt deloc oportune.

Orban este de părere că masca este cea mai sigură modalitate de a stopa răspândirea virusului și spune că ”Nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli”.

ADVERTISEMENT

Ce spune Ludovic Orban despre propunerea de a se renunța la măști pentru copii mici

La doar o zi după ce un oficial din țară a propus eliminarea măștii de protecție pentru copiii mai mici în timpul cursurilor, a venit și o reacție dinspre Palatul Victoria.

Într-o declarație făcută duminică la Iași, premierul Ludovic Orban susține că nu este de acord cu propuneri de genul celei făcute de președintele Consiliului Judeţean Harghita, conform căreia copiii mici ar trebui să nu poarte masca în unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT

”E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi doi: acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul procesului educaţional.

Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit. După părerea mea o astfel de propunere nu are niciun fundament şi am şi văzut: copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli.

ADVERTISEMENT

Or să-şi asume ei răspundere pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Își asumă ei răspunderea pentru un astfel de risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi nu putem fi de acord cu o astfel de propunere”, a declarat premierul, conform Hotnews.

Ce a propus președintele Consiliului Judeţean Harghita

Sâmbătă, președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgenta (CJSU) Harghita ca obligativitatea purtării măștii să devină facultativă la nivel local.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri