News

Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă guvernare PSD-PNL: ”Decizia este foarte clară!”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, s-a pronunțat în cursul zilei de joi despre o posibilă guvernare cu PNL
10.06.2021 | 15:55
Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibila guvernare PSDPNL Decizia este foarte clara
ADVERTISEMENT

O posibilă alianță la guvernare PNL – PSD este văzută cu ochi diferiți de liderii social-democrați. Dacă Vasile Dîncu nu o exclude, liderul Marcel Ciolacu e ferm: ”Decizia este foarte clară. Sub nicio formă!”

Marcel Ciolacu despre o posibilă guvernare PSD-PNL: ”Decizia este foarte clară!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că PSD nu va face guvern cu PNL. Acesta a mai spus că Vasile Dîncu a exprimat o poziție personală.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat afirmă că nu există nicio șansă să avem o guvernare PSD-PNL. Mai mult, acesta lansează atacuri dure la o parte din membrii Guvernului condus de Florin Cîțu.

”Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL! Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul.

ADVERTISEMENT

Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poți alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanță, iar românii doar plătitorii contribuției anuale la fondul UE”, a spus Ciolacu pentru G4Media.

Ciolacu a mai spus că, dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată, ”PSD este pregătit să își asume guvernarea, (…) dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîțu, Turcan, Barna sau Ghinea”.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu nu exclude o guvernare PNL-PSD

Mai devreme, într-un interviu acordat unui post de radio, președintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu spunea că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024.

Acesta a punctat faptul că aceasta ar putea avea loc, dar nu în condiţiile de acum, precizând că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie

ADVERTISEMENT

”Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu în interviuul de la Radio Europa Liberă.

Întrebat în legătură cu condiția ca social-democrații să primească postul de premier, Dîncu a spus: ”Cred că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie.

Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranţă. Avem şi motive strategice”.

ADVERTISEMENT