Sporturi

Mărturia emoționantă a Marcelei Buzărnescu, mama Mihaelei, despre drumul fiicei sale în sport: “Am suferit alături de ea”

08.03.2019 | 15:45
Ce spune Marcela Buzărnescu despre drumul fiicei sale în sportul alb

Ce spune Marcela Buzărnescu despre drumul fiicei sale în sportul alb. Pentru că este 8 martie, Marcela Buzărnescu, mama Mihaelei, a acordat un interviu amplu pentru Lead.ro în care a vorbit despre drumul fiicei ei în sportul alb, despre cum trăieşte victoriile şi înfrângerile, dar şi despre ajutorul emoţional sau nu pe care l-a oferit pe parcursul acestor ani de muncă asiduă.

Cum descrie mama Mihaelei Buzărnescu drumul avut de fiica sa în tenis

Marcela Buzărnescu a vorbit despre începuturile carierei Mihaelei, care au fost unele promiţătoare. “În decizia de a face performanță, soțul a fost cel cu ochiul de antrenor și a văzut înclinația. Zicea că e talentată și e păcat să nu încercăm. Și ea își dorea, ne scotea pur și simplu din casă. Ne-am gândit totdeauna că va fi un drum greu. Dar pentru că exista plăcere, mergea mai ușor”, a spus mama Mihaelei pentru sursa citată.

“N-a fost nimic forțat, a fost o plăcere și pentru ea și pentru noi, fiind sportivi și noi. Și ne-am dat seama că e un altfel de viitor. În primul rând, ne-am gândit c-o să-i fie bine pentru sănătate, pentru dezvoltarea ei. Că au apărut problemele apoi, e firesc, orice sport are implicații și accidentări. Dar vedea lumea, venea cu impresii frumoase, socializa, și-a făcut foarte multe prietene, prieteni”, a mai spus Marcela Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu înconjurată de fani

Marcela Buzărnescu, despre victorii şi înfrângeri în tenis

Mama Mihaelei Buzărnescu recunoaşte că are un mod de a vedea lucrurile autentic, chiar dacă fiina ei câştigă sau pierde. “Eu sunt foarte prăpăstioasă. Sunt mai neliniștită, vulcanică, am emoții mari și mă acceptă mai greu la meciuri, pentru că îi transmit stările mele. Soțul e altfel, el nu se exteriorizează, e mai calm, are temperamentul ăsta de antrenor. Și la televizor trăiesc greu meciurile, când mă uit, când nu mă uit. Și la victorii sunt mai exuberantă, mă bucur extraordinar pentru orice, ea îi seamănă mai mult soțului”.

Mama Mihaelei vorbeşte deschis şi despre înfrângerile înregistrate de fiica ei. “Sunt usturătoare, dar imediat îi transmit încurajări. Când era mică, recunosc că am mai și certat-o câteodată, ca să fiu sinceră. Dar apoi am zis că n-o mai cert. Mi-a spus odată o arbitră: „Doamna Buzărnescu, dumneavoastră trebuie să fiți prima ei prietenă, trebuie să fiți lângă ea și s-o încurajați, n-o certați, nu-i face bine.” Și de atunci am zis gata și altfel am pus și eu problema. Tot timpul îi spuneam că din înfrângeri învățăm ceva”.