Ce spune expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Monica Niculescu – Elise Mertens. “Din zece meciuri câştigă sigur opt”

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Tenis
04/07/2019, 10:38
Ce spune expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Monica Niculescu – Elise Mertens. “Din zece meciuri câştigă sigur opt” GALERIE FOTO
Monica Niculescu - Elise Mertens, meci în turul doi la Wimbledon

Mats Wilander este de ani buni expertul Eurosport la turneele dee Grand Slam. El a prefaţat şi întâlnirea care va avea loc joi în competiţia feminină, în al doilea tur, între belgianca Elise Mertens şi Monica Niculescu. Wilander este foarte încrezător în succesul lui Mertens, chiar dacă, recunoaşte, va fi un meci dificil pentru aceasta.

Ce spune Mats Wilander despre meciul Monica Niculescu – Elise Mertens

Monica Niculescu este una dintre acele jucătoare care îi place să evolueze pe iarbă. Monica are un rever fantastic şi unul dintre cele mai stranii forehanduri din tenis, pentru că la ea fiecare forehand se joacă slice. Jucătoarele care au un joc liniar în general au mari probleme în a juca împotriva lui Niculescu, însă Elise Mertens nu intră în această categorie.

Elise Mertens poate foarte mult şi are o mare varietate în execuţii, poate că nu are suficientă forţă în execuţii, dar ştie cum să vină la fileu foarte bine. Pentru Mertens pare a fi o tragere bună acest meci. În acelaşi timp Niculescu poate fi un adevărat coşmar pentru un meci pe iarbă. O văd pe Mertens câştigând, poate că nu confortabil. 

Monica Niculescu – Elise Mertens. Belgianca e favorita lui Mats Wilander

Niculescu e un coşmar pentru multe jucătoare, dar nu şi pentru Mertens

Din punctul meu de vedere din zece meciuri dacă ar juca împotriva lui Niculescu ar câştiga opt. Pentru mine Mertens e acel tip de jucătoare are dacă nu faci un meci bun te va bate, pentru că este atât de constantă şi atât de bine pregătită mental, cu o varietate de lovituri. Dacă joci la maxim meciul poţi să o baţi, dar în nici un caz cu uşurinţă.

Este ca Simona Halep, dar poate că nu atât de rapidă şi de încrezătoare în ceea ce face pe teren. E foarte solidă şi ştie să gestioneze situaţiile dificile. Dacă multe nume mari au pierdut în primele runde, ceea ce pe iarbă se întâmplă des, nu va fi cazul lui Elise Mertens, care se va impune cu siguranţă în meciul cu Monica Niculescu”.

Închide ×