News

Ce spune medicul infecționist Adrian Marinescu despre explozia cazurilor de Covid din Shanghai: ”Este posibil să ascundă ceva”

Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit despre carantina din Shanghai. Renumitul doctor nu vede cu ochi ceea ce se întâmplă acum în orașul chinez.
03.05.2022 | 23:58
Ce spune medicul infectionist Adrian Marinescu despre explozia cazurilor de Covid din Shanghai Este posibil sa ascunda ceva
Ce spune dr. Adrian Marinescu despre carantina din Shanghai. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dr. Adrian Marinescu a vorbit despre carantina din Shanghai. Medicul infecționist spune că ”este posibil ca chinezii să ascundă ceva” și nu crede că ”există o altă variantă virală.”

Dr. Adrian Marinescu: ”Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei”

De altfel, medicul a mărturisit că încă de la începutul pandemiei și-a pus semne de întrebare față de China. El consideră că în țara asiatică este vorba și despre politică la mijloc.

ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu a subliniat că cel mai dur lockdown de până acum a avut loc în China, iar că în Europa a fost mai mult o izolare.

”Sunt câteva precizări importante de făcut. Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei. Ne aducem aminte că în 2019, la sfârşit, când am avut o explozie de cazuri, era evident că începuturile nu erau atunci şi nu avem nici acum răspunsuri. În plus, abordarea brutală cred că a fost regulă în China.

ADVERTISEMENT

Nu numai că nu poate fi acceptată nicăieri în lumea civilizată, dar ne aducem aminte că imagini dramatice ca cele prezentate astăzi, au fost regulă. Acolo cred că e vorba de partea politică, dar e vorba şi despre considerente obiective. Într-o zonă suprapopulată, unde e o densitate atât de mare populaţională, e clar că managerierea unei situaţii complicate epidemiologic s-ar face extrem de greu, însă acest lucru nu explică acele abordări.

 Pe de altă parte, lockdown-ul, în adevăratul sens al cuvântului s-a întâmplat doar în China. Ce a fost în Europa, a fost o situaţie aproximativă, un fel de izolare”, a declarat Adrian Marinescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Adrian Marinescu despre Bill Gates

Medicul infecționist dă asigurări că sunt date care atestă că nu există o altă variantă virală a coronavirusului, după apariția Omicron (sfârșitul lui decembrie 2021-n.r). Adrian Marinescu a comentat și unele afirmații ale lui Bill Gates.

”E posibil să ascundă, dar nu cred că există o altă variantă virală. Din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există o altă variantă virală. Tot un Omicron este. De altfel, dacă ne uităm la date, au multe infecţii în acea zonă, dar puţine spitalizări, puţine decese, puţine locuri de Terapie Intensivă care să fie ocupate. Cred că este important.

ADVERTISEMENT

Există o variantă care se transmite. Referitor la ce spunea Bill Gates, sunt câteva lucruri care nu se potrivesc. În primul rând vorbea de o probabilitate mai mare de 5%. Ce înseamnă mai mare? Înseamnă 7, înseamnă 80? Pe urmă se spunea că va fi o variantă virală care se transmite uşor. Lucrul acesta îl ştim şi în momentul de faţă, dar că în acelaşi timp ar avea şi o virulenţă sporită, lucru care nu se potriveşte, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în istoria medicinei cu alte pandemii şi cu alte situaţii complicate. Deci în momentul de faţă aceste afirmaţii nu au o acoperire în spate”, a mai spus dr. Adrian Marinescu.

ADVERTISEMENT