News

Ce spune medicul Mihai Craiu despre deschiderea şcolilor. La ce riscuri ar putea fi expuşi copiii care merg la cursuri

11.08.2020 | 17:30
Ce spune medicul Mihai Craiu despre deschiderea scolilor La ce riscuri ar putea fi expusi copiii care merg la cursuri
ADVERTISEMENT

Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat ieri că deschiderea școlilor este normală, dar trebuie să se facă sigurantă.

„Îngrijorarea părinților este justificată. Întrebarea nu este dacă trebuie să înceapă școala. Școala trebuie să înceapă, pentru că, altfel, impactul educațional și emoțional asupra sănătății va fi greu de cuantificat”, a afirmat pediatrul la Digi24.

ADVERTISEMENT

Astăzi, medicul, a revenit cu completări pe pagina de facebook “Spitalul virtual pentru copii”. Mihai Craiu susține că frica este cea care ne face să luăm decizii pripite sau eronate. Ar trebui să ne uităm la fapte înainte de a decide ce este de făcut.

Medicul Mihai Craiu  ne spune care sunt riscurile deschiderii școlilor

Medicul pediatru a explicat într-o postare care sunt principalele riscuri la care sunt expuși copiii care vor merge la școală:

ADVERTISEMENT

”1. Copiii reprezintă doar 1 până la 9% din cazurile confirmate de COVID-19 pe plan mondial.”

”2. Copiii fac deseori forme ușoare de COVID-19, având un risc de spitalizare de 20 de ori mai mic decât al unui adult (8 la 100.000 copii față de 164,5 la 100.000 la adulți)”

”3. Copiii reprezintă sub 0,1% din totalul deceselor atribuibile SARS-CoV-2. Singura complicație gravă a bolii, așa numitul PIMS-TS sau MIS-C (sindromul inflamator multisistemic sau Kawasaki-like) a produs în SUA 10 decese la copil, la o populație de 17 ori mai mare decât a României. In contextul unui numar de 5.000.000 de bolnavi confirmați.”

ADVERTISEMENT

”4. Copiii mici, de grădiniță sau de școală primară, sunt infectați cu noul coronavirus de 2 ori mai rar decât adulții, in fața acelorași condiții de transmitere comunitară și nu transmit la fel de ușor boala către alte persoane,” a scris pe facebook medicul.

În plus, Mihai Craiu, crede masca poate crea daune emoționale copilului sau familei. În opinia lui ar trebui folosită ”o bandană, o bentiță mai lată, un model de fular sau un batic colorat.”

ADVERTISEMENT

”În timpul iernii aproape toți copiii români sunt duși la grădiniță sau în parc cu fularul la gură. Am putea să facem acest exercițiu cu orice copil având vârsta mai mare de 2 ani,”  a adăugat Mihai Craiu

 

ADVERTISEMENT