Life

Ce spune Mihaela Buzărnescu despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Cineva a vrut să-i facă rău”

Mihaela Buzărnescu a vorbit despre blestemul din viața ei, dar și despre cazul de dopaj în care a fost implicată Simona Halep.
17.05.2023 | 18:15
Ce spune Mihaela Buzarnescu despre cazul de dopaj al Simonei Halep Cineva a vrut sai faca rau
Mihaela Buzarnescu despre suspendarea Simona Halep
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată din octombrie anul trecut după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat. Fosta numărul 1 mondial stă „pe bară” de mai bine de șapte luni, după ce a fost suspendată din circuitele WTA și ITF. Acum, colega de breaslă, Mihaela Buzărnescu spune că ceea ce i s-a întâmplat Simonei este o nedreptate. Sportiva spune ce crede că i s-ar fi întâmplat, de fapt.

Mihaela Buzărnescu crede că Simona Halep a fost victima unei capcane

Simona Halep, cea care a fost cândva numărul 1 mondial în tenisul feminin, a fost suspendată din turnee anul trecut. Sportiva a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă.

ADVERTISEMENT

Acum, șapte luni mai târziu jucătoarea de tenis română a ajuns să fie pe locul 30 mondial. Invitată la podcastul Ameritat cu Nasrin, Miki Buzărnescu spune că ceea ce i s-a întâmplat Simonei a fost o greșeală. De asemenea, Mihaela Buzărnescu nu exclude ca Simonei să-i fi fost întinsă o capcană.

„Eu nu cred că Simona Halep a luat acea substanță. Eu vorbesc din ceea ce știu despre ea pentru că o cunosc, știu cât este de ambițioasă. Ea este o persoană care nu prea lua suplimente, era chiar împotrivă.

ADVERTISEMENT

Lua suplimente banale, vitamine. Ea muncește foarte mult, o știu de mică și așa era și atunci. Nu cred că a luat acel medicament. Ea avea capacitate de efort ridicată. Cred că este o greșeală sau cineva a vrut să-i facă rău. Totul este posibil” , a spus Mihaela Buzărnescu în cadrul podacstului Ameritat cu Nasrin.

Mihaela Buzărnescu: „O să ajungem să ne acoperim mâncarea și băutura”

Mihaela Buzărnescu susține că Simona nu merită deloc ceea ce i s-a întâmplat. Spre deosebire de Simona, ea a ieșit din circuit din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

„Este foarte trist ceea ce i s-a întâmplat Simonei. O să ajungem să ne acoperim mâncarea și băutura când mergem undeva. Din păcate, ea s-a oprit în același timp în care m-am oprit și eu.

Suntem două jucătoare ale țării care stăm în pauză. La ea este total nemeritat, la mine la fel”, a mai spus Mihaela Buzărnescu în cadrul podcastului Ameritat cu Nasrin.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu despre Halep: „Simona a fost singura care a venit la mine când m-am accidentat”

Mihaela Buzărnescu s-a confruntat aproape toată cariera cu probleme de sănătate. În perioada în care nu a avut probleme de sănătate, sportive a reușit să ajungă pe locul 20 mondial.

Ascensiunea i-a fost întreruptă de accidentarea gravă suferită în 2018. În timpul meciului cu Elina Svitolina de la Rogers Cup, Miki s-a accidentat la picior. Jucătoarea de tenis spune că singura care i-a fost alături în perioada dificilă a fost Simona Halep.

„Singura persoană care a venit atunci când m-am accidentat a fost Simona Halep. Prin antrenorul ei de atunci am reușit, cu un avocat, să pot să intenta procesul. Îi mulțumesc Simonei pentru că a fost singura din România care a fost alături de mine.

Competiția este foarte mare, iar sportul este individualist. Mă bucur că a fost măcar Simona lângă mine.  Îi mulțumesc ei și kinetoterapeutul ei mi-au fost alături. Pot spune că și Caroline Wozniacki m-a ajutat puțin”, a mai spus Mihaela Buzărnescu pentru sursa citată.

Mihaela Buzărnescu: „Zici că am fost blestemată”

Cunoscuta sportivă este convinsă că accidentarea i-a pus capac ascensiunii în carieră. În acel moment, Miki Buzărnescu era locul 20 WTA, cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o în clasamentul mondial.

„A fost gravă accidentarea. Putea fi evitată și aș fi putut ajunge în top 10 mondial în mai puțin de două luni. Nici nu vreau să mă gândesc cum s-au dus toate. Zici că am fost blestemată.

Am învățat ceva din accidentare. În august când mi-am rupt cealaltă gleznă, nu am mai abordat atât de tragic. Dar este diferență, atunci eram 20 mondial, în vară eram 140-150.

Am ajuns să nu-mi mai pun întrebări. Acest „de ce” ne macină. Am spus că așa a fost să fie și nu am mai stat să caut explicații. Eu nici acum nu am găsit răspunsul.

Eu eram în mega formă, voiam să joc. Știam că următorul turneu nu-l mai jucam, apoi urma US Open. Aveam totul planificat și a fost ceva incredibil. Cine știe ce accident s-ar fi întâmplat, poate în avion și muream. Așa, mă bucur de viață”, a concluzionat sportiva în cadrul podcastului Ameritat cu Nasrin.

ADVERTISEMENT