News

Ce spune Mircea Diaconu despre susținerea AUR la prezidențiale. George Simion l-a nominalizat pe lista scurtă: ”Ne așteaptă probe de foc”

Actorul Mircea Diaconu a reacționat luni, după ce George Simion s-a referit la el ca la unul dintre posibilii candidați pe care AUR îi va susține la alegerile prezidențiale din 2024.
29.08.2022 | 23:50
Ce spune Mircea Diaconu despre sustinerea AUR la prezidentiale George Simion la nominalizat pe lista scurta Ne asteapta probe de foc
George Simion este dispus să îl susțină pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Foto: facebook / Mircea Diaconu - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mircea Diaconu a candidat și la ultimele alegeri prezidențiale, la care a fost susținut de alianța formată din partidele ALDE și Pro România. Din păcate pentru el și susținătorii săi, nu a obținut voturile necesare pentru prezența în turul II.

Mircea Diaconu pare tentat să candideze din nou

La finalul primului tur, actorul a fost foarte dezamăgit de opțiunile electoratului și a declarat că nu va mai candida la alegerile prezidențiale din 2024.

ADVERTISEMENT

Aveam 7% singur și acum am sub? Nici vorbă! Aiurea! E absurd. (n.r. – răspunsul oferit când a fost întrebat dacă va mai candida la prezidențiale, în 2024) Nu! Nu! Nu! Nicidecum”, spunea Mircea Diaconu la acea vreme.

În prezent, după ce președintele AUR, George Simion, l-a menționat pe lista cu posibilii candidați la alegerile prezidențiale, actorul a lăsat să se înțeleagă că și-ar putea schimba opțiunea.

ADVERTISEMENT

E cale lungă până acolo. Ne așteaptă probe de foc. Multe necunoscute până în 2024. Toate jocurile de acum cred că sunt simple speculații.

Ați văzut că în cealaltă rundă m-am băgat ca să încerc. Are două emisfere, cu partide și susținători, și una cu cetățeni pe care nu-i interesează.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie să fie un președinte al României

Președintele trebuie să fie un arbitru constituțional și o persoanalitate care să facă genul ăsta de neutralitate”, a declarat Diaconu la România TV.

Altfel, pe lista scurtă prezentată de George Simion pentru alegerile prezidențiale Ioan-Aurel Pop, Gheorghe Piperea, Cristian Terheș, Cristian Diaconescu și Eugen Orlando Teodorovici.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a declarat că a discutat și a fost refuzat de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Mai departe, politicianul care s-a căsătorit în acest weekend s-a referit la modalitatea în care va fi ales candidatul pentru Cotroceni.

Astfel, pentru Simion va fi important ca respectivul să fie un bun român înainte de toate. După aceea, candidatul pentru alegerile prezidențiale din 2024 va fi decis prin alegeri preliminarii. Adică așa cum se procedează și în Statele Unite ale Americii (SUA).

 

ADVERTISEMENT