News

Ce spune Mircea Geoană despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: ”Voi decide când va fi momentul”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost întrebat din nou despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Răspunsul dat de acesta.
18.04.2023 | 10:00
Ce spune Mircea Geoana despre o candidatura la alegerile prezidentiale din 2024 Voi decide cand va fi momentul
Mircea Geoană, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale: ”Voi decide când va fi momentul”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană este văzut de foarte mulți analiști ca fiind o personalitate cu șanse mari să câștige alegerile prezidențiale din 2024. Secretarul general adjunct al NATO încă nu și-a anunțat o candidatură pentru funcția supremă în statul român.

Mircea Geoană, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale: ”Voi decide când va fi momentul”

La finalul lunii martie, mandatul lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct la NATO a fost extins cu încă un an. El va ocupa această poziție până în octombrie 2024.

ADVERTISEMENT

În a doua zi de Paște, oficialul român cu cea mai importantă funcție internațională a oferit un amplu interviu la Antena 3. Printre altele, acesta a primit o întrebare la care foarte mulți români așteaptă un răspuns: ”Va candida la alegerile prezidențiale din 2024?”

Secretarul general adjunct al NATO nu a oferit un răspuns direct. S-a rezumat la a spune că va lua o decizie atunci când va veni momentul. În plus, a precizat că doreşte să fie de folos României şi mai importante sunt discuţiile despre cum să facem ca să atragem mai multe investiţii în ţara noastră sau să renaştem industria de apărare românească.

ADVERTISEMENT

”Românii vor decide pe cine doresc ca lider, pe cine vor vota. Acum este foarte important să nu ratăm acest moment. Nici eu nu vreau să aştept până termin mandatul ca să pot să fiu de folos ţării mele. Îmi fac treaba la NATO, îmi ajut ţara cât de mult pot.

Atunci când am un discurs, el nu are tentă electorală. Multă lume spune – a vorbit Geoană despre economie. Înseamnă că are un plan. Nu. Obligaţia mea ca lider este să dau un element de încredere şi de ambiţie renăscută în România şi să ajut cât mai mulţi, în special pe cei tineri să îşi vadă destinul legat de ţara lor.

ADVERTISEMENT

Vă rog foarte mult să nu considerăm ceea ce spun public ca un element de încălzire pentru o eventuală candidatură. Nu e vorba despre asta. Voi decide când va fi momentul”, a precizat Mircea Geoană.

Mircea Geoană: ”Nu este moral, etic şi nici nu cred că este productiv să îmi fac vânt cu coada despre ce o să fac sau nu o să fac după ce termin acolo”

Geoană a mai punctat cănu este moral, etic şi nici nu cred că este productiv să îmi fac vânt cu coada despre ce o să fac sau nu o să fac după ce termin acolo”. Oficialul NATO mai precizează că încă nu este momentul pentru astfel de discuții.

ADVERTISEMENT

În opinia fostului lider al PSD, cel mai important în prezent este ca țara noastră să atragă investiții. El face un apel la un ”parteneriat cu Occidentul”: ”Îmi fac treaba bine aici, dau totul organizaţiei care mi-a dat şansa să reprezint România la nivelul cel mai înalt. Ceea ce aş vrea să fac şi în această perioadă şi după, indiferent ce voi decide sau nu voi decide că am să fac, este să încerc să ajut România cu soluţii despre cum să facem.

Românii vor decide cine le sunt liderii. E normal. Avem atât de multe alegeri la anul, încât o să fie o oboseală electorală masivă în România. Deci nu are rost să discutăm. Dar cum facem, cum folosim acest moment important ca ne avansăm interesele? Cum facem ca să vină mai multe investiţii, cum facem să avem renaşterea industriei de apărare româneşti? Este o invitaţie pentru renaştere de producţie militară în România, în parteneriat cu Occidentul.

Acum avem atâta nevoie de producţie militară suplimentară pentru noi şi pentru a susţine Ucraina, încât eu văd cum companiile mari occidentale se duc, cred că vin şi în România, se duc şi în Ungaria, în Polonia. Există în clipa de faţă o efervescenţă în jurul industriei de apărare europene”, a adăugat Geoană.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant