News

Ce spune Nicușor Dan de încă 4 ani la Primăria Capitalei: ”Pentru orice oraş din România, un mandat e prea puţin”

Actualul edil al Bucureștiului, Nicușor Dan, se gândește la încă 4 ani la Primăria Generală a Capitalei. Acesta spune că, pentru orice oraș, ”un singur mandat e prea puţin”.
24.05.2022 | 10:20
Ce spune Nicusor Dan de inca 4 ani la Primaria Capitalei Pentru orice oras din Romania un mandat e prea putin
Nicușor Dan se gândește la o nouă candidatură la Primăria Capitalei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La mai bine de doi ani de când a preluat funcția de primar al Municipiului București, Nicușor Dan spune că are de gând ca în 2024 să se înscrie într-o nouă cursă pentru acest post.

Nicușor Dan se gândește la o nouă candidatură la Primăria Capitalei: ”Pentru orice oraş din România, un mandat e prea puţin”

Deși nu a avut o perioadă liniștită în postul de edil al Capitalei, Nicușor Dan pare convins să-și încerce norocul pentru un nou mandat.

ADVERTISEMENT

Primarul general în funcție a declarat, luni seară, că țintește un al doilea mandat. Acesta este de părere că patru ani nu sunt suficienți pentru a duce la îndeplinire un plan pentru un oraş ca Bucureşti.

Nicușor Dan e optimist și spune că direcția în care merge administrația locală, din 2022, de când este el în funcție, e una corectă.

ADVERTISEMENT

Prezent luni seară, la B1 TV, actualul edil a fost întrebat dacă îşi doreşte un al doilea mandat de primar al Capitalei. Iată răspunsul:

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat primarul în exercițiu.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă e decis în această privință, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureștenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înțelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a obținut peste 42 de procente la alegerile din 2020

În 2020, Bucureşti, din postura de candidat independent, susţinut de PNL şi USR PLUS, Nicuşor Dan a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, obţinând 42,81% din voturi (282.631).

Pe locul secund a fost candidatul PSD, Gabriela Firea, care a întrunit 37,97% din preferinţele bucureştenilor, reprezentând 250.690 voturi, iar pe locul al treilea s-a situat Traian Băsescu, candidatul PMP, care a obţinut 10,99% din sufragii.

ADVERTISEMENT