Fotbal international

“El este Premier League!” Ce spune o fostă legendă a fotbalului englez despre Ferguson

07.05.2018 | 09:58
El este Premier League Ce spune o fosta legenda a fotbalului englez despre Ferguson

O fostă legendă a fotbalului englez este de părere că Sir Alex Ferguson a făcut din Premier League cea mai urmărită competiție la nivel mondial. Scoțianul a fost operat de urgență la Salford Royal Hospital, după ce a suferit o hemoragie cerebrală – vezi detalii AICI.

Fostul atacant al echipelor Southampton, Blackburn Rovers și Newcastle, Alan Shearer, a povestit despre o întâlnire pe care a avut-o cu Sir Alex Ferguson în 2016, când i-a explicat de ce a ales să joace la Newcastle în 1996, în loc să meargă sub comanda scoțianului pe Old Trafford. “Sigur că am vorbit cu el și în urmă cu 20 de ani, dar acum am avut prima ocazie să îmi explic decizia de atunci. I-am spus că iubeam Newcastle, că îmi doream să joc pentru echipa orașului meu. Visam să duc echipa acolo unde era și Manchester United”, a povestit Shearer.

“El a înțeles tot ce i-am spus atunci. Era vorba despre loialitate, iar acest lucru era în inima lui. Am și glumit cu el pe tema asta. Vorbea despre cum ar fi fost ca eu și Cantona să fim în aceeași echipă, despre cât de asemănători eram și cum ar fi putut să ne folosească prin rotație. Mi s-a părut o fire caldă, interesantă și amuzantă în compania căreia îți plăcea să stai. (…) Avea abilitatea să își motiveze jucătorii să își dorească mai mult”, a mai spus fostul internațional englez.

“Sir Alex înseamnă pur și simplu Premier League”

Alan Shearer și-a amintit cum toți oamenii din fotbalul englez s-au speriat când Chelsea și Manchester City au început să investească masiv, mai puțin Ferguson: “El a văzut acest lucru doar ca pe un alt obstacol peste care trebuia să treacă. Nu mi-a venit să cred când am auzit că a suferit o hemoragie cerebrală. Este vorba despre același om care părea plin de viață în urmă cu o săptămână, când se îmbrățișa cu Arsene Wenger. (…) Sir Alex înseamnă pur și simplu Premier League. El a făcut acest campionat ceea ce este azi, adică cea mai urmărită competiție din lume. Echipele lui nu doar că au jucat strălucit, dar el a adus emoție, dramă și culoare campionatului.”