News

Ce spune premierul Ciucă despre o remaniere a ministrului apărării, Vasile Dîncu: ”Trebuie să avem o discuție”

După declarațiile sale despre războiul din Ucraina, Vasile Dîncu primește tot mai multe critici. Premierul Ciucă a fost întrebat, joi, despre o posibilă remaniere a ministrului.
13.10.2022 | 12:59
Ce spune premierul Ciuca despre o remaniere a ministrului apararii Vasile Dincu Trebuie sa avem o discutie
Premierul Nicolae Ciucă, despre o remaniere a ministrului apărării, Vasile Dîncu: ”Trebuie să avem o discuție”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Declarațiile controversate făcute de Vasile Dîncu despre războiul dintre Rusia și Ucraina îi aduc ministrului apărării naționale tot mai multe critici.

Premierul Nicolae Ciucă, despre o remaniere a ministrului apărării, Vasile Dîncu: ”Trebuie să avem o discuție”

Rând pe rând, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și, cel mai recent, premierul Nicolae Ciucă, au spus că șeful MApN a avut o poziție în dezacord cu politica României.

ADVERTISEMENT

În spațiul public au apărut deja zvonuri conform cărora, de la vârful PSD și al Guvernului, s-ar pregăti schimbarea ministrului social-democrat.

Prezent joi la uzina Dacia de la Mioveni, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnaliști dacă îl remaniază pe Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT

Acesta a răspuns că îl așteaptă pe ministru să revină de la reuniunea NATO, iar apoi vor avea o ”discuție cât se poate de deschisă”.

”Îl aştept pe domnul ministru Dîncu să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui.

ADVERTISEMENT

Nu este o opinie a guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu, criticat recent de Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis

Cu o zi în urmă, Vasile Dîncu a primit critici și din partea șefului său de partid, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”Când ești ministru al apărării, nu mai ai crezuri, ai o politică a statului român. Repet, președintele având atribuții.

Primul ministru trebuie să avem o discuție în coaliție. Nu e cazul să avem păreri personale și crezuri într-o perioadă de conflict”, a spus Ciolacu, într-un interviu pentru evz.ro.

Întrebat dacă Dîncu a greșit, președintele Camerei Deputaților a răspuns: ”Categoric, da”.

Anterior lui Ciolacu, marți, Dîncu intrase în colimatorul președintelui Iohannis. Acesta a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, despre declaraţiile ministrului apărării, Vasile Dîncu, care ar fi spus că singura şansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

”În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când şi cum şi ce negociază.

Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a declarat Iohannis.

ADVERTISEMENT