Sporturi

Ce spune presa mondială înainte de Halep-Stephens: ”Va fi o luptă de uzură”

08.06.2018 | 21:38
Simona Halep şi Sloane Stephens în ultimul act la Roland Garros

Simona Halep va juca a 4-a finală de Mare Şlem în carieră, după victoria entuziasmantă în faţa spanioloaicei Garbine Muguruza. Liderul mondial se va duela sâmbătă, 9 iunie, cu americanca Sloane Stephens în ultimul act de la Roland Garros, iar cele mai importante publicaţii din lume au prefaţat duelul celor două jucătoare.

Jon Wertheim, unul dintre jurnaliştii cu multă experienţă de la Sports Illustrated, o compară pe Simona Halep cu Rafael Nadal:”Simona l-a urmat pe Rafael Nadal nu numai pe teren, dar și în planul de joc: a avut o evoluție plină de măiestrie care a îmbinat ofensiva cu defensiva…cu ofensiva. A obligat-o pe Muguruza să lovească o minge în plus tot meciul și i-a fost superioară într-un game crucial la 4-4 în setul doi. Numărul 1 mondial a obținut cea mai importantă victorie din cariera sa. Acum, va juca un meci chiar mai important.

Simona Halep şi Sloane Stephens în ultimul act la Roland Garros

Martina Navratilova a prefaţat finala dintre Halep şi Stephens într-un editorial

Fosta mare jucătoare a scris un editorial pentru site-ul WTA.com în care a analizat finala dintre Sloane Stephens şi Simona Halep: ”O luptă de uzură, din cauza stilurilor similare. Ambele preferă să stea în spate și să apere, deci amândouă vor fi obligate să joace contra firii lor și să fie mai proactive. Sloane are mai multă forță în lovituri, dar vor fi schimburi lungi și Simona știe că va trebui să riște. Spre deosebire de anul trecut, când Simona era mare favorită, acum ambele sunt destul de apropiate ca nivel. Dar presiunea va fi mai mare pe Simona din cauză că nu vrea să piardă patru finale de Slam. Publicul o va susține mai mult pe ea, pentru că este mai expresivă emoțional și francezii răspund bine la asta.”.

Christopher Clarey de la New York Times a scris şi el despre finala care a va umple centralul de la Roland Garros : ”Tenisul la acest nivel nu se bazează pe a aștepta, ci pe a înșfăca oportunitatea atunci când se prezintă, până nu apare vreo problemă fizică sau alte talente mai tinere. Simona are din nou șansa prețioasă de a capitaliza la Paris.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri