News

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Bucureștiului: „Înseamnă că l-am izola de restul României”

Raed Arafat, declarații despre carantinarea Bucureștiului. Ce a spus șeful DSU
14.10.2021 | 22:27
Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Bucurestiului Inseamna ca lam izola de restul Romaniei
ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină, conform dorinței medicilor și a unei propuneri făcute de Institutul Național de Sănătate Publică.

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Bucureștiului

Astfel, Raed Arafat a precizat că decizia de carantinare a Capitalei este una foarte importantă și ea trebuie luată de la un nivel mult mai înalt decât INSP.

ADVERTISEMENT

Impactul asupra tuturor activităților este unul „mult mai complex”, a mai precizat șeful DSU.

În același timp, Raed Arafat a transmis că este nevoie să fie luate anumite măsuri pentru ca răspândirea virusului să fie limitată.

„Carantinarea Capitalei țării trebuie să se facă la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP-ului, pentru că impactul este unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar.

ADVERTISEMENT

Clar că sunt măsuri care sunt necesare pentru limitarea contactului mișcării, pentru a limita răspândirea virusului”, a precizat acesta la Antena 3.

Raed Arafat: „A carantina Bucureștiul înseamnă că l-am izola”

Dacă Bucureștiul ar fi carantinat, atunci acesta ar fi izolat de restul țării, iar decizia trebuie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri are loc o discuție pe tema carantinării Capitalei. Totuși, după părerea lui Raed Arafat, carantina din București nu va fi un scenariu la care se va ajunge.

„Putem să spunem că e un lucru de înțeles, dar a carantina Bucureștiul înseamnă că am izola Bucureștiul și Ilfovul de restul României. Acest lucru nu poate să fie făcut fără o decizie la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

La acest moment, ordinul, așa cum este trimis către mine, putea să fie emis și validat de CNSU în 48 de ore.

Mâine am convocat grupul tehnico-științific pentru o discuție pe această temă, după care vom supune CNSU spre decizie, dacă astfel de ordin poate fi emis.

Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la carantinarea Bucureștiului și Ilfovului în sensul de a le închide în aceste condiții“, a precizat Raed Arafat pentru sursa citată anterior.

Incidența cazurilor de coronavirus în Capitală a atins noi cote alarmante. Aceasta a ajuns, în cursul zilei de joi, la peste 15 la mie.

ADVERTISEMENT
Tags: