Ce spune Rafila despre negocierile PNL-USR! „Incredibil cum sănătatea a fost abandonată”

Alexandru Năstase   
în HotNews
16/12/2020, 20:50
Ce spune Rafila despre negocierile PNL-USR! „Incredibil cum sănătatea a fost abandonată”
Alexandru Rafila: “Sunt convins că tulpina britanică circulă în toate județele țării” Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți prezintă ce spune Alexandru Rafila despre negocierile PNL-USR/Plus! Reprezentantul României la OMS a transmis că dacă ar fi numit premier ar încerca să implementeze de urgență trei măsuri.

Nici măcar una dintre ele nu se află pe lista celor care se luptă pentru ministere, acuză Rafila. Reprezentantul PSD-ului nu înțelege de ce dreapta politică nu face nimic pentru sănătate.

De asemenea, Rafila ar vrea ca guvernul să readucă elevii în școli, dar în condiții de siguranță. Deocamdată, spune acesta, politicienii nu sunt interesați de așa ceva.

Rafila, despre negocierile PNL-USR!

„Aceste trei masuri trebuie să fie rezultatul unei analize. Nu pot sa fie masuri care mi se par mie bune. Cu siguranta ar fi in primul rand in domeniul medical.

Constat ca Ciuca e primul care a inteles ca DSP-urile  trebuie intarite si facute functionale. Ciuca si nu ministrul sanatatii a inteles ca DSP-urile sunt cheia acestei pandemii. 

Nu sunt un sustinator al unui lockdown, dar e curios ca nimeni nu a discutat despre situatia reala din România, una care e extrem de ingrijoratoare. Ceea ce se intampla acum, supraaglomerarea spitalelor si 5 mii de morti intr-o luna de zile, nu e o gluma

Exista anumite masuri medicale de sanatate publica care pot fi luate rapid si care sa duca la oprirea acestui lucru. Mi se pare incredibil să discutam despre diverse, împărțire de posturi si sectorul de sanătate sa fie pur si simplu abandonat. Mi se pare incredibil.

Primele masuri le-as lua in aceasta zona. DSP-urile, asa cum a facut Ciuca, sa fie suplimentate cu personal care sa faca rapid anchetele de sanatate publica. Testarea trebuie reluata la nivel asemănător de acum 2 luni de zile”, a spus Alexandru Rafila laAntena 3.

„Analiza serioasa a redeschiderea scolilor. Acestea trebuie sa reinceapa din primele zile ale lunii ianuarie in conditii de siguranta pentru elevi. Ati vazut masuri pana acum? Eu nu am vazut asa ceva”, a mai continuat acesta

 

 

 

 

Închide ×