News

Ce spune Rareș Bogdan după ce a fost acuzat de alianță cu PSD: “Un om de dreapta nu se aliază cu unii cu care nu-şi poate face cruce”

08.07.2019 | 10:40
Ce spune Rares Bogdan dupa ce a fost acuzat de alianta cu PSD Un om de dreapta nu se aliaza cu unii cu care nusi poate face cruce

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a fost acuzat de mai mulți colegi de-ai săi că ar fi făcut pact cu PSD-ul, după ce a declarat public că o va susține pe social-democrata Carmen Avram pentru accesul în comisia de agricultură de la Parlamentul European. Liberalul le-a răspuns celor care îl arată cu degetul!

Rareș Bogdan a răspuns acuzațiilor de pact cu PSD-ul

“Niciodată un om de dreapta nu poate să se alieze cu unii cu care nu-şi poate face nici cruce. Cu stânga nici cruce nu poţi. (…) Dar înainte de PNL, USR, UDMR, suntem români la Bruxelles. Noi reprezentăm interesul naţional, este un termen sănătos. Interesul României este al tuturor agricultorilor români, al cetăţenilor români.

Atâta timp cât în comisia de agricultură avem doi membri – Motreanu şi Buda- este normal să colaborăm şi cu Dacian Cioloş şi cu ceilalţi colegi. Să intre cât mai mulţi din cei 32 de colegi în comisia de agricultura pentru a putea susţine interesele agricultorilor români”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Rareș Bogdan a răspuns acuzațiilor de pact cu PSD-ul
Rareș Bogdan a răspuns acuzațiilor de pact cu PSD-ul

Carmen Avram se luptă cu conaționalul Dacian Cioloș

Declaraţia vine în contextul în care au apărut mai multe reacţii negative după ce europarlamentarul PNL a afirmat că o va susţine, alături de colegii din comisia de agricultură, pe Carmen Avram, europarlamentar PSD.

Carmen Avram însă spune că se va lupta cu Dacian Cioloș, care-și dorește predinția comisiei pe agricultură. Aceasta îl acuză pe conaționalul său că face jocurile Franței!

„E o categorie vitregită la noi în țară, fermierul român. Franța dorește să ne lase fără subvenții la ferme care sunt mai mari de 500 de hectare. Va fi o bătălie grea. Aflu că Dacian Cioloș își dorește această comisie și vrea să o prezideze și având în vedere trecutul lui de comisar când a negociat foarte prost cu România, cred că voi avea o bătălie foarte grea. Voi fi pentru prima dată în situația în care voi negocia pentru țara mea”, a precizat Carmen Avram.

Legat de unitatea europarlamentarilor, Traian Băsescu aflat în aceeaşi emisiune TV, a afirmat: “marţi toţi europarlamentarii din această legislatură sunt invitaţi la ambasada României de pe lângă Comisia Europeană. Vom fi toţi 33 şi este esenţial, dacă vom stabili ca pe probleme de interes ale României vom utliza aceeaşi voce”.