News

Ce spune românul care a renunțat la mașina electrică pentru una clasică: ”Îmi permit extravaganțe precum aerul condiționat și ventilație”

Un român a renunțat la mașina electrică, o Dacia Spring, pentru una clasică, pe motorină. De ce a luat această decizie radicală.
27.05.2023 | 10:39
Ce spune romanul care a renuntat la masina electrica pentru una clasica Imi permit extravagante precum aerul conditionat si ventilatie
A renunțat la mașina electrică și a revenit la o mașină clasică: ”Acum îmi permit extravaganțe precum aerul condiţionat şi ventilaţie”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În condițiile în care trendul este mașina electrică, un român spune că a renunțat la ea pentru a reveni la una clasică, pe motorină. De ce a luat această decizie contra ”curentului”.

A renunțat la mașina electrică și a revenit la o mașină clasică: ”Acum îmi permit extravaganțe precum aerul condiţionat şi ventilaţie”

Recent, pe un grup de Facebook dedicat celor care conduc modelul Dacia Spring pe șoselele din țară, un român a povestit cum a renunțat la mașina electrică după un an de când a achiziționat-o.

ADVERTISEMENT

Acesta a revenit la un autovehicul pe motorină. După această decizie, șoferul admite că este mult mai mulțumit întrucât știe cât poate merge cu un plin de combustibil. În plus, el mai precizează că ”acum îmi permit extravaganţe precum aerul condiţionat şi ventilaţie”.

Dragii mei, după aproape 1 an de chinuri cu Spring, voi părăsi grupul. M-am întors la o mașină normală: Golf 2.0 TDI. Îmi cunosc autonomia, pot merge cu viteză normală în afara localității și chiar îmi permit extravaganțe precum aer condiționat sau ventilație.

ADVERTISEMENT

Gata cu cupoanele Kaufland, aplicații nefuncționale, zeci de defecte, zero dotări si nici măcar o margareta EuroNCAP. Nervi de oțel / baftă la vânzare și salutări”, este mesajul cetățeanului pe grupul Dacia Spring România (Oficial).

Reacții diferite la postarea românului: ”Cum să-ți faci cont și să dai cu hate?” / ”E un stres cu încărcarea”

Cum era de așteptat, ceilalți membri ai grupului au avut replici diferite. Unii l-au ironizat și au spus că de fapt acesta nu ar fi condus niciodată o astfel de mașină și nu știe ce vorbește.

ADVERTISEMENT

”Nu a înțeles limitele mașinii electrice. Springul este o excelentă mașină de oraș, pe distanțe scurte. Este a doua mașină în familie. Normal, dacă Springul este singura mașină a familiei, vei obosi să fii atent la autonomia Springului.

Este o excelentă mașină pentru cei care locuiesc la casă. Nu este indicată pentru cei ce locuiesc la bloc și sunt nevoiți în permanență să aibă grijă să găsească stații de încărcare libere”, spune un ”iubitor” de Spring.

ADVERTISEMENT

Un al user îi amintește noului posesor de diesel ce probleme va avea. ”Baftă la distribuție și joc de glezne, iarna, pe ger, la curățat parbrizul de gheață cu motorul în funcție să se încălzească…

Ce mișto, de acasă, de lângă cafeluță, să apeși un butonaș de pe aplicație să pornească climatizarea și, coborât la Springuleț să ai mașina încălzită, toate geamurile dezghețate… A, să te uiți mereu sub ”tedei” să nu cumva să ai vreo pată de ulei ! Nu de alta dar aia e tot poluare”.

Unii sunt la același asentiment cu fostul proprietar de Spring și admit că încărcarea acestei mașini reprezintă un uriaș stres. ”Sunt de aceeași părere. Noi am achiziționat această mașină pentru că urma să ne mutăm la casă și în afara orașului. Însă dacă rămâneam la bloc nu am fi achiziționat-o pentru că ar fi fost un stres cu încărcarea. Pentru oraș e perfectă”.

ADVERTISEMENT