ADVERTISEMENT
News

Ce spune Streinu Cercel despre apariția noii tulpini a coronavirusului în România

Autor: Alexandru Năstase | 03.01.2021 | 20:41
Ce spune Streinu Cercel despre apariția noii tulpini a coronavirusului în România
Managerul Institutului Matei Bals, Adrian Streinu Cerce explică totul despre noua tulpină. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți explică ce spune medicul Adrian Streinu Cercel despre apariția noii tulpini a coronavirusului în România. De altfel, doctorul a precizat că este foarte posibil ca tulpina să fie deja în România. 

ADVERTISEMENT

„Vorbim de o tulpină care este diferită de cea care este în circulaţie în momentul de faţă. În această săptămână vor veni o serie de teste suplimentare.

În aşa fel încât să lămurim care este legătura poteniţială cu tulpina din Marea Britanie, sau o altă nouă formă de virus circulat.

ADVERTISEMENT

Adrian Streinu Cercel, despre apariția noii tulpini a coronavirusului în România

Simptomatologia este comună, numai că, noi la nivelul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, am pus la bătaie un plan de acţiune prin care să monitorizăm circulaţia tulpinei virale şi să vedem când apar diferenţe în structura lor.

Din păcate, a fost o astfel de diferenţă în cursul săptămânii trecute, o diferenţă pe care o contabilizăm, fiind vorba de diferenţă care implică proteina spike, cea care este folosită şi la dezvoltarea vaccinurilor.

ADVERTISEMENT

Noi facem o serie de teste extinse, tocmai, pentru a vedea astfel de lucruri (…) Pe măsură ce evoluăm cu diagnosticul, poate să fie nevoie să dezvoltăm aria de diagnostic, în aşa fel încât să trebuiască să facem alte tipur de analize mai amănunţite”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Vă reamintim că Ministerul Sănătății a transmis că, până la acest moment, în România nu a fost confirmată prezența noii tulpini de Covid-19, tulpină care a apărut prima oară în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

„Pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie.

O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!