News

Ce spune un martor despre cazul bărbatului din Pitești care a murit după ce a fost imobilizat de polițiști

17.04.2021 | 14:24
Ce spune un martor despre cazul barbatului din Pitesti care a murit dupa ce a fost imobilizat de politisti
ADVERTISEMENT

Un martor vine cu detalii șocante în cazul incidentului de la Pitești, unde un bărbat a murit chiar în momentul în care patru polițiști încercau să îl imobilizeze. Victima în vârstă de 63 de ani a intrat în stop cardio respirator după ce a fost trântită la pământ.

Procurorii au început deja cercetările într-un dosar de purtare abuzivă și ucidere din culpă. Cei patru polițiști sunt audiați. Unul dintre polițiști le-a spus procurorilor că bărbatul i-ar fi încurcat în misiunea pe care o aveau, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

În zonă erau multe persoane care au filmat tragedia. Vor fi chemați la audieri și martori. Ulterior, necropsia va stabili din ce cauză a murit bărbatul.

Martor la incidentul în care un bărbat din Pitești a murit după ce a fost imobilizat de polițiști: ”A încercat să se ridice, nu l-au lăsat”

Conflictul a apărut când agenții de la secția 2 de poliție Pitești, care asigurau perimetrul la un incendiu, i-au cerut bărbatului să plece de la terasa pe care se afla.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă bărbatul s-a ridicat, dar a refuzat să plece din zonă. A continuat conflictul cu polițiștii. Ulterior, a fost trântit la pământ de unul dintre polițiști. Acest lucru se poate vedea în imagini. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.

Vladimir Alexandru, martor al incidentului a precizat că bărbatul ”a încercat să se ridice, nu l-au lăsat, au pus și mai multă presiune pe el. S-a înnegrit la față, instant.”

ADVERTISEMENT

“În timpul intervenției, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj medical. Din păcate îngrijirile medicale au fost fără rezultat”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Argeș.

Imediat după intervenția agențiilor, procurorii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz. Cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el, va răspunde. Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”, a precizat Lucian Bode, ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT
Tags: