News

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre imunizarea de grup! Ce fel de sărbători vor avea românii în acest an. „Niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm”

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre imunizarea de grup și când crede că vom ajunge la un procent semnificativ
06.11.2021 | 17:53
Ce spune Valeriu Gheorghita despre imunizarea de grup Ce fel de sarbatori vor avea romanii in acest an Niciodata nu vom fi bine daca vom continua sa ne suspectam
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că românii nu vor fi niciodată bine dacă vor continua să se suspecteze unii pe alţii, să se acuze, să se arate cu degetul sau să se saboteze.

De asemenea, acesta a mai transmis că dacă va fi păstrat ritmul vaccinării din această perioadă, România va ajunge la 55% din populație vaccinată.

ADVERTISEMENT

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre imunizarea de turmă!

Totodată, împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, România ar putea ajunge la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%.

“Campania de vaccinare are şi a avut în spate susţinerea corpului medical. (…) Toate deciziile sunt fundamentate ştiinţific.

ADVERTISEMENT

M-am uitat astăzi pe comentariile a o parte dintre oameni la aceste calupuri de informare şi m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, despre hoţie, despre dictatură medicală, despre experimente pe oameni.

Cum putem lansa, mă întreb direct, astfel de acuzaţii la adresa corpului medical, la oamenii, la profesioniştii care de luni şi luni de zile sunt la datorie şi fac eforturi supraomeneşti pentru a salva viaţa semenilor?

ADVERTISEMENT

Au fost cadre medicale, colegi de-ai noştri, care din păcate au pierdut lupta cu această boală. De personalul medical ne legăm toate speranţele atunci când ajungem în suferinţă, când avem nevoie de internare, când ajungem la spital.

Dragi români, niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alţii, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm. Acest război se câştigă doar prin solidaritate şi prin implicare, prin empatie faţă de suferinţa semenilor”, a spus Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă în cadrul “Maratonului Informării”.

ADVERTISEMENT

Gheorghiță nu a ezitat și a făcut și un simplu calcul care arată că dacă vom menține ritmul vaccinării am putea avea sărbători ceva mai liniștite.

„Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populația eligibilă a României peste 12 ani.

Așa încât, împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%. Însă ne întrebăm în mod firesc: este, oare, suficient, acest lucru, în condițiile în care astăzi varianta Delta este dominantă?

Ne permitem să creștem rata de imunitate de grup prin îmbolnăviri, prin mii și mii de cazuri noi, care vedem că în fiecare zi, din păcate, generează sute de decese? Ei bine, nu”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT