News

Ce spune Vasile Dîncu despre candidatura la președinția României. ”Visul multor politicieni e să meragă până la capăt”

Vasile Dîncu a vorbit despre posibila sa candidatura la funcția de președinte al României. Ministrul Apărării Naționale susține că i s-au propus funcții importante, de-a lungul timpului.
01.05.2022 | 13:32
Ce spune Vasile Dincu despre candidatura la presedintia Romaniei Visul multor politicieni e sa meraga pana la capat
Cât de probabil e un atac al Rusiei la gurile Dunării sau în Republica Moldova. Autorităţile române sunt „îngrijorate” de altceva
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu susține că nu a luat în calcul o posibilă candidatură la următoarele alegeri prezidențiale, cu toate că actuala poziție îi oferă o expunere importantă.

Vasile Dîncu, despre visul de a deveni președinte al României: ”Nu aș avea această obrăznicie”

Dîncu spune că nu poate avea ”această obrăznicie” de a se visa președinte de stat și că ambițiile lui politice sunt limitate.

ADVERTISEMENT

„Nu poţi să îţi doreşti să fii preşedintele României, nu aş avea această obrăznicie şi nici această lipsă de modestie încât să cred că aş merita să îmi doresc. Cel care va fi preşedintele României sper să fie un preşedinte pe care să îl aleagă oamenii şi să îl aleagă în funcţie de vocaţia lui de constructor al ţării”, a declarat Vasile Dîncu la Digi 24, sâmbătă, 30 aprilie.

Vasile Dîncu a recunoscut că funcția de președinte al României este ”visul interzis” al multor politicieni, însă marea majoritate a acestora nu înțeleg sacrificiul personal pe care trebuie să-l facă din această poziție.

ADVERTISEMENT

Ministrul Apărării: ”Eu cred într-o limită”

„Pentru foarte mulţi politicieni, visul este să meargă la capăt. Eu cred însă că este o limită pe care trebuie să ţi-o înţelegi singur. Şi trebuie să înţelegi singur cât eşti capabil să sacrifici pentru această funcţie, pentru funcţia ultimă, să spunem”, a mai spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a subliniat că nu-și dorește nici funcția de premier, pentru care a fost în cărți pe vremea când PSD era condus de Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Dîncu putea ajunge premier pe vremea lui Liviu Dragnea

Dîncu spune că la acea vreme ”mulți au gândit pentru mine sau au încercat să mă împingă în față”, însă spune că nu a discutat niciodată cu Liviu Dragnea despre această variantă, deși avea relații apropiate cu acesta.

”L-am lăsat să aleagă aşa cum poate el, după mintea lui, după simţirea lui şi a ales mai prost (n.red. – pe Viorica Dăncilă) decât m-ar fi ales pe mine, dar nu înseamnă că eu aş fi avut un succes mai mare. Am avut o discuţie atunci şi am văzut care sunt proiectele de viitor şi m-am retras şi din viitorul guvern în care trebuia să am o poziţie. Voiam să fiu ministrul Culturii, era visul meu de a ieşi din politică”, a mai explicat Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT