News

Ce spune Vasile Dîncu despre incidentele din Transnistria: ”Trebuie să ne îngrijoreze tot ce se întâmplă în jurul țării noastre”

Vasile Dîncu a vorbit despre incidentele care au avut loc luni și marți în Transnistria. Ministrul apărării spune că situația este una îngrijorătoare, dar că ”nu există posibilitate de război în Republica Moldova.”
27.04.2022 | 10:25
Ce spune Vasile Dincu despre incidentele din Transnistria Trebuie sa ne ingrijoreze tot ce se intampla in jurul tarii noastre
ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne îngrijoreze tot ce se întâmplă în jurul țării noastre. Nu există posibilitate de război în Republica Moldova”, a spus Vasile Dîncu, despre atacurile din ultimele 2 zile din Transnistria.

Vasile Dîncu: ”În Transnistria se încearcă crearea unui conflict, dar fără șanse de dezvoltare”

Ministrul apărării a mai precizat că acum în regiunea separatistă din Republica Moldova se încearcă crearea unui conflict, dar fără șanse de evoluție.

ADVERTISEMENT

”Vedem o provocare, o încercare de a crea un conflict, care nu are însă șanse să se dezvolte”, a mai declarat Vasile Dîncu, jurnaliștilor, în Parlament.

Ministrul apărării a comentat și afirmațiile propagandei din Rusia potrivit căreia România ar dori să anexeze Republica Moldova:

ADVERTISEMENT

”Ei caută să atenționeze opinia publică din zone care susțin Ucraina”, a mai precizat Vasile Dîncu, care a reamintit despre Republica Moldova că ”este o țară neutră.”

Va furniza România armament Ucrainei? Ce spune Vasile Dîncu și despre acest subiect

Întrebat și dacă se confirmă vehiculațiile din ultimele zile potrivit cărora țara noastră va trimite arme Ucrainei, pentru a-și putea purta în continuare lupta cu Rusia, Vasile Dîncu a negat. El a subliniat că noi sprijinim doar umanitar Kievul.

ADVERTISEMENT

”În acest moment nu avem asemenea discuții legate de arme, trimiterea de material letal în Ucraina. România sprijină umanitar Ucraina din primul moment”, a mai explicat ministrul apărării.

Scurt rezumat al incidentelor din Transnistria

Reamintim că două atacuri au avut loc în Transnistria: în a doua și a treia zi de Paști. Luni, o rachetă a intrat într-o clădire de securitate guvernamentală, unde se află 1.500 de militari ruși, care ar avea ca scop menținerea păcii.

ADVERTISEMENT

Marți a urmat un alt incident, o explozie în urma căreia două antene radio-tv au fost avariate. S-a convocat apoi o ședință a Consiliului de Securitate al Republicii Moldova.

Maia Sandu a declarat după reuniune că evenimentele sunt create din interiorul teritoriului. Auto-proclamatul lider al Transnistriei o contrazice, însă, și dă vina pe Ucraina, deoarece și-ar dori extinderea conflictului. De cealaltă parte, Kievul aruncă vina pe Moscova, motivând că aceasta vrea să înceapă luptele pe un nou front.

ADVERTISEMENT