News

Ce spune Victor Ponta despre întrebările de la referendumul din 26 mai. Mulți îi dau dreptate

07.04.2019 | 17:57
Ce spune Victor Ponta despre intrebarile de la referendumul din 26 mai Multi ii dau dreptate

Fostul premier Victor Ponta a avut o reacţie referitoare la referendumul pe Justiţie, anunţat de Klaus Iohannis pentru data de 26 mai. Actualul preşedinte al partidului Pro România consideră că temele propuse de şeful statului sunt “defazate ca timp” şi nu înţelege utilitatea lor.

Ce îl nemulţumeşte pe Victor Ponta în legătură cu întrebările de la referendum

Victor Ponta a afirmat că nu se opune referendumului propus de preşedinte, însă că este foarte importantă întrebarea care va fi pusă. În ceea ce priveşte temele alese de Klaus Iohannis, fostul candidat la prezidenţiale le consideră depăşite, întrucât de amnistie şi graţiere “nu s-a mai pus problema demult” şi că acestea ar fi doar o păcăleală.

“Cred că a fost o simplă păcăleală pe care domnul Dragnea a folosit-o pentru ‘Mitralieră’, pentru Codrin, pentru cei pe care dorea să-i păcălească, pentru oamenii de afaceri care l-au sprijinit în campanie, pentru patronii de presă care au probleme”, a spus liderul Pro România.

Victor Ponta îl critică pe Liviu Dragnea şi se declară nemulţumit de întrebările de la referendumul pe Justitie

Victor Ponta a lansat un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea

El a mai afirmat şi că liderul PSD nu vrea să le rezolve probleme penale ale celorlaţi, pentru a nu pierde controlul asupra celor din partid, media sau mediul de afaceri. “Niciodată Dragnea de la OUG 13 care se referea doar la el şi până azi nu a vrut să le rezolve şi altora problema pentru că altfel îşi pierde instrumentele prin care controlează oamenii din partid, din business şi din media”, a mai spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

Şeful Pro România mai consideră că ordonanţele care modifică codurile penale au fost tot “o păcăleală” şi că CCR “îi va rezolva problema lui Liviu Dragnea”, cerând rejudecarea tuturor proceselor cu trei judecători. El mai precizează că în cazul în care CCR va admite sesizarea preşedintelui PSD, vor fi redeschise 350 de cauze şi peste o mie de inculpaţi vor reintra în drepturi. Mai mult decât atât, condamnaţii ar putea să dea România în judecată la CEDO.

Ponta a spus că se aştepta ca Iohannis să meargă la şedinţa CCR şi să-i convingă pe magistraţii constituţionali asupra efectelor admiterii unei astfel de sesizări şi că, de fapt, această sesizare ar fi fost scrisă de un judecător al Curţii Constituţionale.