News

Ce spune Viorica Dăncilă despre susținerea lui Kovesi pentru postul procuror-șef european: “Decizia va fi luată în PSD”

12.07.2019 | 17:58
Ce spune Viorica Dăncilă despre susținerea lui Kovesi pentru postul procuror-șef european: “Decizia va fi luată în PSD”
Viorica Dăncilă nu vrea să o susțină pe Laura Codruța Kovesi. Sursa foto. Digi24

Chiar dacă se bucură de aprecierea liderilor europeni, Laura Codruța Kovesi, favorită pentru preluarea conducerii Parchetului European de la Bruxelles, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție nu are parte de aceeași susținere pe plan intern. Mai concret, premierul Viorica Dăncilă continuă să o considere pe româncă nepotrivită pentru preluarea unei astfel de funcții.

Viorica Dăncilă nu susține candidatura Laurei Codruța Kovesi

Într-un interviu acordat recent, șefa Executivului a declarat că Guvernul României nu-și va exprima susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, în condițiile în care activitatea sa ca procuror-șef al DNA este în continuare pusă sub semnul întrebării.

Opinia mea personală este că fiecare trebuie să îşi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru ar fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există anumite aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că este oportună o susţinere. Dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare, din punct de vedere al partidului. Aceasta este opinia mea şi sunt constantă opiniilor pe care le am” , a declarat Viorica Dăncilă, prezentă la Ambasada Franței. Totodată, prim-ministrul a precizat că o decizie oficială în acest sens va fi luată în forurile statutare ale Partidului Național Liberal.

Laura Codruța Kovesi, apropae de șefia Parchetului European. Sursa foto:cugetliber
Laura Codruța Kovesi, aproape de șefia Parchetului European. Sursa foto:cugetliber

Laura Codruța Kovesi, la un pas de preluarea șefiei Parchetului European

În ciuda faptului că formațiunea politică de guvernământ nu pare dispusă să-i susțină candidatura, Laura Codruța Kovesi rămâne favorită pentru preluarea conducerii Parchetului European, mai ales că principalul contracandidat se va retrage, după cum susține presa franceză.

În plus, președintele PNL, Ludovic Orban le-a solicitat europarlamentarilor partidului pe care îl conduce să-i acorde fostei șefe a DNA tot sprijinul de care are nevoie. Astfel, pare o chestiune de timp până când Kovesi va fi instalată în fruntea instituției de la Bruxelles.

PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcția de procuror șef european. Desemnarea se face de către Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene. În ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reușit să convingă majoritatea din Parlamentul European să o susțină pe Laura Codruța Kovesi. După alegeri, se va relua procedura de negociere între Parlament și Consiliu. Cu un parlament proaspăt relegitimat prin vot democratic, forța sa de negociere va fi mult mai mare în fața unui Consiliu, care a luat decizia la nivel de reprezentanți”, a scris Ludovic Orban pe contul personal de Facebook

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri