News

Ce spunea Rareş Bogdan despre Florin Cîţu, după ce Nicolae Ciucă fusese nominalizat premier: “Suntem în spatele său”

Fostul premier Florin Cîțu a pierdut și șefia PNL, fiind forțat să-și dea demisia după ce 42 din 48 de filiale s-au exprimat împotriva lui. Acum câteva luni, Cîțu era considerat cel mai bun politician de Rareș Bogdan.
03.04.2022 | 14:30
Ce spunea Rares Bogdan despre Florin Citu dupa ce Nicolae Ciuca fusese nominalizat premier Suntem in spatele sau
ADVERTISEMENT

După ce joi, 31 martie, s-a aflat informația că 42 din 48 de filiale din cadrul PNL s-au exprimat împotriva lui, era o chestiune de timp până când Florin Cîțu urma să fie îndepărtat de la conducerea partidului, funcție în care fusese ales cu mare fast la congresul din septembrie anul trecut.

Acum 6 luni, Florin Cîțu era premier și președinte PNL. Astăzi, Cîțu mai are doar șefia Senatului

Sâmbătă, 2 aprilie, Florin Cîțu a ieșit el în prim -plan, anunțând că a renunțat la șefia PNL. ”Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a informat scurt fostul premier.

ADVERTISEMENT

Pentru Florin Cîțu a mai rămas acum doar miza păstrării funcției de președinte al Senatului. În momentul anunțării demisiei din funcția de președinte PNL, Cîțu a precizat că postul său din Parlament nu este pus în pericol, nefăcând parte dintr-o negociere cu deja fostul lui partid.

În doar câteva luni, din toamna anului trecut și până astăzi, Florin Cîțu a reușit performanța să rămână singur în politica românească, deși în septembrie 2021 era ales președintele PNL, era premierul în funcție și beneficia de sprijinul necondiționat și public al lui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

”Atitudine pragmatică și sinceră de a propune o soluție pentru a merge mai departe”

De exemplu. în noiembrie anul trecut, după ședința BEX în care PNL îl nominalizase pentru funcia de premier pe Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur se întreceau în laude la adresa perdantului Florin Cîțu.

Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Din multiple motive, ce țin de cunoaștearea arhitecturii statului român, de situația pandemică, de parteneriatele statului român și de asemenea de capacitatea sa managerială”, a declarat atunci Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

”Propunerea Nicolae Ciucă a venit azi de la Florin Cîțu. (…) E capacitatea partidului de a înțelege că este mai importantă țara decât un om. Trebuie observată inclusiv la președintele Florin Cîțu această atitudine pragmatică și sinceră de a propune o soluție pentru a merge mai departe”, a completat și Gheorghe Flutur.

Rareș Bogdan despre Florin Cîțu în noiembrie 2021: ”Suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum!”

În noiembrie 2021, întrebat dacă Florin Cîțu a pierdut după desemnarea lui Nicolae Ciucă la funcția de premier, Rareș Bogdan a declarat: ”Florin Cîțu în nici un caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum”.

ADVERTISEMENT

Evident, așa cum s-a întâmplat și în cazul susținerii sau abandonării lui Florin Cîțu, Rareș Bogdan n-a avut nici o problemă atunci când a trebuit să accepte o alianță cu PSD, partid pe care-l criticase mereu până în toamna anului trecut.

”Cele două mari partide sunt partide care au filozofii, ideologii, doctrine complet diferite, dar în momente cheie pentru țară ne punem la aceeași masă pentru România”, afirma Rareș Bogdan în noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT