Life

Ce spunea soția lui Valentin Uritescu cu doar câteva zile înainte de moartea actorului. „Este bolnav de ani de zile”

Soția lui Valentin Uritescu, interviu pentru FANATIK cu doar câteva zile înainte de moartea actorului. Regretatul artist suferea de ani de zile și era internat la un centru privat
18.06.2022 | 13:15
Ce spunea sotia lui Valentin Uritescu cu doar cateva zile inainte de moartea actorului Este bolnav de ani de zile
Mesajul Ministrului Culturii la moartea lui Valentin Uritescu. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Valeria Uritescu, soția lui Valentin Uritescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK cu doar câteva zile înainte de moartea artistului. Aceasta a vorbit despre starea de sănătate a actorului.

Valeria Uritescu, interviu pentru FANATIK cu doar câteva zile înainte de moartea actorului

Valeria Uritescu a explicat pentru cititorii FANATIK că soțul său, celebrul actor Valentin Uritescu era bolnav de Parkinson de la vârsta de 33 ani.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mărturisit că artistul se afla internat într-un centru de îngrijire modern, unul care arată ca un hotel, de mai multă vreme.

Vă readucem aminte că la începutul lunii mai, Valentin Uritescu a ajuns la spital de urgență după ce s-a simțit rău, din cauza problemelor pe care le are cu tensiunea.

ADVERTISEMENT

”Este un actor pe care l-a cunoscut lumea… . Ce să vă spun mai mult? Locuiește într-un centru de îngrijire privat iar azi, după i s-a întâmplat acest necaz, ceva cu tensiunea, l-au internat să i se facă investigații, nu pentru altceva.

Este bolnav de ani de zile. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații. El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, spunea atunci soția lui Valentin Uritescu, Valeria Uritescu.

ADVERTISEMENT

De mai bine de doi ani de zile locuia Valentin Uritescu într-un complex în care avea parte de tratament și de atenție.

”De doi ani de zile stă aici, poate mai mult. Arată foarte bine. E mai bine ca la hotel. Acolo l-am trimis, pentru că merită să stea într-un loc bun, unde este îngrijit! Și azi, pentru că s-a simțit rău, a fost transportat la un spital privat pentru investigații, așa cum v-am spus deja. Nu m-am mai dus în vizită la el, aștept vești. Asta e tot!”, a mai declarat Valeria Uritescu.

ADVERTISEMENT

Valentin Uritescu mărturisea că, atunci când a aflat că suferă de Parkinson, a fost la un pas de sinucidere. Credința în Dumnezeu a fost cea care l-a ajutat să treacă peste depresie.

ADVERTISEMENT

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. ‘Ai Sindrom Extrapiramidal!’. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: ‘Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!’.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: ‘Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!’. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a dezvăluit actorul Valentin Uritescu, în urmă cu ceva timp, pentru ziarullumina.ro.