News

Ce strategie propune Donald Trump împotriva Rusiei. Declarațiile făcute de fostul președinte la o întâlnire a Partidului Republican

Într-un eveniment al Partidului Republican, Donald Trump a sugerat că avioanele americane ar trebui să atace Rusia și să dea vina pe China. În plus, el a vorbit despre Vladimir Putin.
06.03.2022 | 22:10
Ce strategie propune Donald Trump impotriva Rusiei Declaratiile facute de fostul presedinte la o intalnire a Partidului Republican
Donald Trump crede că Vladimir Putin nu ar fi atacat Ucraina dacă ar fi fost președintele SUA. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-un eveniment organizat de Partidul Republican pentru cei mai importanți donatori, fostul președinte Donald Trump a vorbit despre războiul din Ucraina, alegerile pe care le-a pierdut în fața lui Joe Biden și modul în care Vladimir Putin ar fi acționat dacă el ar mai fi fost la conducerea țării, notează The Washington Post.

Înscenarea Chinei pentru un atac asupra Rusiei

După cum arată o înregistrare făcută în timpul evenimentului și care a fost obținută de jurnaliștii de la The Washington Post, Trump ar fi sugerat o atacare a Rusiei cu avioane care să poarte însemnele Chinei. Cei prezenți ar fi fost amuzați de această idee și ar fi râs alături de fostul președinte.

ADVERTISEMENT

“Și apoi spunem că China a făcut-o, nu am făcut-o noi, China a făcut-o, și apoi ei încep să lupte între ei și noi ne așezăm și privim”, ar fi declarat Donald Trump.

Poziția lui Trump față de Vladimir Putin

În discursul său de 84 de minute, Donald Trump a vorbit și despre președintele Federației Ruse. Inițial, fostul președinte american considera că Vladimir Putin a acționat inteligent în ultimele luni în privința Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în timpul acestui eveniment, Trump a adoptat o poziție mai critică față de Putin. Mai exact, le-a spus celor prezenți că dacă ar fi fost președintele Statelor Unite ale Americii, Rusia nu ar fi atacat Ucraina.

“L-am cunoscut foarte bine pe Putin. Nu ar fi făcut-o. Nu ar fi făcut-o niciodată”, a mai adăugat Trump pe această temă.

ADVERTISEMENT

Poziția pe care Trump a avut-o față de Vladimir Putin a reprezentat un motiv de conflict cu fostul său vicepreședinte, Mike Pence. Acesta a declarat că cei care sprijină acțiunile regimului de la Kremlin nu trebuie să facă parte din Partidul Republican.

Declarațiile lui Pence nu au rămas fără răspuns, Donald Trump declarând în timpul evenimentului că în timpul mandatului său a fost dur cu Rusia.

ADVERTISEMENT