Ce studii are Călin Georgescu, candidatul independent care a obținut peste 2,1 milioane de voturi la alegerile prezidențiale din România, organizate duminică, 24 noiembrie.
Călin Georgescu, candidat independent, a câștigat cu aproape 23% turul I al alegerilor prezidențiale din România. Acesta a obținut cu peste 3 procente mai mult decât Marcel Ciolacu, liderului celui mai mare partid politic din România.
Conform rezultatelor parțiale, Georgescu a înregistrat un rezultat mai mult decât surprinzător. Inițial, două exit-poll-uri îl plasau pe candidatul independent pe locul al treilea cu circa 16%. Ulterior, numărătoarea oficială a BEC a răsturnat situația. Independentul venit parcă de nicăieri are peste 2,1 milioane de voturi și este pe primul loc, având un avans mare față de Marcel Ciolacu și Elena Lasconi.
Călin Georgescu, deși aparent necunoscut opiniei publice, este un politician destul de experimentat. S-a născut pe 26 martie 1962 la București. În 1986, acesta a absolvit Institutul Agronomic ”Nicolae Bălcescu” din București.
Apoi, în 1999 a obținut titlul de doctor în pedologie (studiul solurilor) din partea aceleiași instituții, redenumită în 1995 Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. De-a lungul carierei sala a dobândit experiență suplimentară prin misiuni în Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.
”Sunt un om al viziunii ample, într-un spectru larg al viitorului dedicat nu doar protecției mediului, ci și dezvoltării unei lumi mai sustenabile pentru generațiile viitoare. Cariera mea, deși vastă, este înrădăcinată în valorile transmise de familia mea și este susținută de o pasiune profundă pentru natură și pentru dreptate socială.
Mi-am dedicat viața construirii unor punți între oameni, știință și natură. Cred cu tărie că adevăratele schimbări vin din inimă, iar fiecare contribuție pe care am adus-o a fost ghidată de un angajament sincer față de binele comun”, se descria Georgescu în momentul anunțului privind intrarea în cursa pentru Cotroceni.
Ajuns la 62 de ani, Georgescu are un CV impresionant și dacă ne uităm la locurile unde a muncit. În 1991 este numit șef al biroului senatorial pentru Mediu din Parlament.
Peste doar un an ajunge consilier al Ministrului Mediului, Marcian Bleahu. În acea perioadă, în România Ion Iliescu era șeful statului, iar Theodor Stolojan conducea Guvernul, din postura de tehnocrat.
Timp de 3 ani, între 1993 și 1996, Călin Georgescu a condus un ONG numit Asociația Tineretului Ecologist din România (TER). Reapare în prim-plan în guvernul CDR, când devine secretar general în Ministerul Mediului.
În anii 2000, Călin Georgescu a condus un departament din cadrul Ministerului de Externe (MAE). Ulterior ajunge la ONU, ocupând funcții în domeniul conservării mediului. În prezent, Călin Georgescu se prezintă ca expert în dezvoltare durabilă și este profesor asociat la Universitatea din Pitești.