Life

Ce studii are, de fapt, Regele Charles: ”Nu mi-a plăcut școala atât de mult”

Regele Charles al III-lea este primul Prinț educat în afara Palatului Regal. Unde a învățat Suveranul și ce diplome a obținut.
13.09.2022 | 18:13
Ce studii are de fapt Regele Charles Nu mia placut scoala atat de mult
Regele Charles al III-lea, educat în afara Palatului Regal. Unde a învățat Suveranul. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce studii are, de fapt, Majestatea Sa în vârstă de 74 de ani. Suveranul a recunoscut în urmă cu ani buni că nu s-a numărat printre elevii cărora să le placă enorm școala, dar cu toate astea are studii universitare.

Regele Charles al III-lea, educat în afara Palatului Regal. Unde a învățat Suveranul

Regele Charles al III-lea este primul Prinț educat în afara Palatului Regal. Suveranul, născut pe 14 noiembrie 1948, a mers la o școală primară publică, în loc să fie instruit acasă, în mediul privat, cum i se cuvine unui Prinț.

ADVERTISEMENT

Primul moștenitor al Coroanei regale nu a dorit să fie educat de o guvernantă, în anul 1955 Palatul Buckingham anunțând că Charles va merge la Hill House School din vestul Londrei. Din prima zi, 7 noiembrie 1956, a fost tratat ca orice elev normal, fără tratament preferențial.

Mai târziu, fiul regretatei Regina Elisabeta a II-a a mers la două dintre fostele școli urmate de tatăl său, Prințul Philip. Este vorba de Cheam Preparatory School din Berkshire, Anglia, și Gordonstoun din nord-estul Scoției.

ADVERTISEMENT

A petrecut două semestre în 1966 la campusul Timbertop al Geelong Grammar School din Victoria, Australia, timp în care a vizitat Papua Noua Guinee. Cu privire la educația sa timpurie, Regele Charles a remarcat mai târziu că nu i-a plăcut să studieze.

„Nu mi-a plăcut școala atât de mult pe cât poate ar fi trebuit, dar asta a fost doar pentru că sunt mai fericit acasă decât oriunde altundeva”, spunea Majestatea Sa.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Suveranul este primul monarh britanic care are studii superioare. Are o diplomă de licență în arheologie și antropologie, la Trinity College, Cambridge.

Regele Charles al III-lea, singurul monarh cu studii superioare

Fostul Prinț de Wales a încălcat tradiția regală când a mers la universitate direct după licență, în defavoarea alăturării Forțelor Armate Britanice. Al doilea an a studiat istoria și limba galeză și a absolvit Universitatea din Cambridge cu o diplomă de licență în arte.

ADVERTISEMENT

La 2 august 1975, Regele Charles al III-lea a obținut Master of Arts de la Cambridge, după ce a studiat timp de 3 ani. A absolvit la 21 de ani, cu un an mai devreme decât ceilalți.

„Prințul Charles a obținut astăzi, cu onoruri, diploma de licență la Cambridge, prima diplomă universitară acordată unui moștenitor al Coroanei”, nota, în iunie 1970, The New York Times, notează edupedu.ro.

Ca și tatăl, bunicul și doi străbunici ai săi, Regele Charles are pregătire militară navală, având calificare de pilot de elicopter al marinei. În anul 2012 a primit din partea Reginei Elisabeta a II-a rangul de feldmareșal în toate cele trei arme: armata de uscat, aviația și marina.

A devenit în momentul de față comandant suprem al forțelor armate, Suveranul urcând pe tronul regal la vârsta de 74 de ani, după o lungă așteptare. Majestatea Sa a avut cea mai lungă ucenicie ca prinț moștenitor.

Mai exact, au trecut 53 de ani de când a Charles fost învestit de regină în funcția pe prinț, în data de 1 iulie 1969.

ADVERTISEMENT