News

Ce studii are Gabriela Firea, actualul primar al Bucureștiului! Imagini cu fosta prezentatoare, așa cum n-ai mai văzut-o niciodată. Video

09.09.2020 | 17:18
Gabriela Firea a făcut liceul în Bacău și facultatea în București. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce studii are Gabriela Firea, actualul primar al Bucureștiului și candidatul PSD pentru alegerile locale de la finalul lunii septembrie. Astfel, fosta jurnalistă a absolvit Școala Generală numărul 8 din cartierul Letea, orașul Bacău.

A urmat apoi Liceul Industrial nr. 1 din localitate, perioadă de care edilul celui mai important oraș al țării și-a adus aminte în urmă cu doar câteva luni. Firea a postat pe o rețea de socializare mai multe imagini cu ea din timpul adolescenței.

ADVERTISEMENT

”Ani de liceu…vise de tinerețe. Speranțe, idealuri, încredere, planuri, prietenii…gânduri de 2 mai…La mulți ani, tinerețe!”, a scris primarul Bucureștiului pe contul de Facebook.

Ce școli a absolvit Gabriela Firea, edilul Capitalei.

De altfel, vă readucem aminte că inițial Gabriela Firea, a anunțat că nu este de acord cu reînceperea cursurilor. Edilul a avertizat că elevii nu vor putea respecta regulile de distanțare socială, se vor contamina, probabil, cu forme ușoare, și vor transmite coronavirusul cadrelor didactice, părinților și bunicilor.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Firea și-a schimbat ideea și a anunțat că este gata prin Primăria Capitalei să suporte costul testelor pentru câteva sute de mii de elevi și profesori.

După liceu, primarul Capitalei a venit la București. Aici s-a înscris la cursurile Facultății de Litere a Universității din Capitală, la specializarea Științele Comunicării. A continuat cu pregătire postuniversitară și academică la Academia de Studii Economice.

ADVERTISEMENT

A studiat Mecanisme valutare și fiscale internaționale, Management bancar și bursier, precum și un curs de brokeraj.  De remarcat că, în anul 2010 era doctorand în economie la Academia de Studii Economice din București.

Ulterior, aceasta și-a înghețat programul de pregătire doctorală, pentru a se dedica responsabilităților funcției de primar. Pentru cei care nu cunosc, Gabriela Firea și-a început cariera în presă în 1990. A fost mai întâi reporter la săptămânalul „Pur și simplu“ din Bacău.

ADVERTISEMENT

A trecut apoi la cotidianul „Azi” din București, în perioada 1991-1992. În anii 1992-1993 a devenit redactor-prezentator la Radio Contact. Șase ani de zile a lucrat în Televiziunea Națională pentru ca din 2001, aceasta să intre în trustul Intact.

A fost redactor și prezentator al emisiunii „Observator” (până în iulie 2009), precum și realizator al emisiunii „Săptămâna Financiară” la Antena 1 și al emisiunii „Știrea Zilei” la Antena 3. Din septembrie 2008 a ocupat poziția de director general al revistei Săptămâna Financiară, după ce anterior fusese director editorial al publicației, de la înființarea acesteia, în martie 2005.

Puțini știu că Gabriela Firea este și o interpretă de muzică populară. De altfel, în urmă cu mulți ani, actualul primar al Bucureștiului a lansat albumul „Trandafiri de la Moldova” (Colinde Și Muzică Tradițională Moldovenească) împreună cu Simona Gherghe.

 

Nu a fost singura apariție în lumea muzicală. Alături de fosta colegă, Firea a strâns câteva zeci de mii de vizualizări pe youtube cântând „Toate șogorițele”.

 

Totuși, melodia care a prins cel mai bine la public a fost o parodie a celebrului hit „Asereje”, al fetelor de la Las Ketchup. Gabriela Firea a făcut din nou echipă alături de colegele de la Antena 1 și rezultatul a fost unul pe măsură. Peste 50 de mii de oameni au urmărit clipul.

Gabriela Firea a fost aleasă primar general al Bucureștiului pe 5 iunie 2016. Puțin peste 246 de mii de voturi a strâns fosta jurnalistă într-un oraș care a sărit de 3 milioane de locuitori.

 

ADVERTISEMENT