ADVERTISEMENT
News

Ce studii are Nicușor Dan, candidatul comun al dreptei la Primăria Generală a Capitalei! Avantaj evident în fața Gabrielei Firea

Autor: Alexandru Năstase | 10.09.2020 | 20:08
Ce studii are Nicușor Dan, candidatul comun al dreptei la Primăria Generală a Capitalei! Avantaj evident în fața Gabrielei Firea
Candidatul Dreptei la Primaria Capitalei, Nicusor Dan a terminat un master și un doctorat în Franța. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți spune ce studii are Nicușor Dan, candidatul comun al dreptei la Primăria Generală a Capitalei! Astfel, fără doar și poate, omul susținut de PNL și alianța USR/Plus deține un avantaj evident în fața Gabrielei Firea din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Dacă actualul edil al Bucureștiului a făcut liceul la Bacău și Facultatea de Litere din București, lucrurile stau total diferit pentru Nicușor Dan. Acesta s-a făcut remarcat încă de timpuriu în activitatea școlară.

Concret, pe vremea când era elev de liceu, Nicuşor Dan a câştigat doi ani la rând medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică. Se întâmpla în 1987 şi 1988. Mai mult de atât, candidatul dreptei nu a avut nicio problemă în a rezolva chiar și în prezent o problemă de nivel superior din matematică.

ADVERTISEMENT

Ce școli a terminat Nicușor Dan

A făcut-o chiar în direct, la o emisiune a postului B1TV. De altfel, matematica a reprezentat traseul pe care Nicușor Dan l-a urmat în viață.

La puțin timp după Revoluţie, Nicușor Dan a ajuns student la cea mai bună universitate din Franţa, Ecole Normale Superieure de Paris.

ADVERTISEMENT

A studiat acolo între anii 1992 și 1995, ani în care și-a dezvoltat pasiunea pentru acest domeniu. Mai mult de atât, Nicușor Dan și-a luat doctoratul în matematică la Universitatea Paris XIII, 1998.

Avea doar 29 de ani atunci când a reușit acest lucru și în ciuda faptului că trăia deja de șase ani în Franța, acesta a ales să revină în țară.

ADVERTISEMENT

“Nu am suportat diferenţa culturală. Mai precis, diferenţa de transcendenţă dintre cele două culturi, care îmi crea o stare de iritare permanentă. O limbă transmite o mentalitate şi mentalitatea occidentală îmi transmitea, minut cu minut: suntem – şi tu eşti – ceea ce facem, şi nimic mai mult. Or, eu ştiam că sunt, şi semenii mei români văd în mine, mult mai mult decât ce reuşesc să fac”, a povestit Nicuşor Dan într-un interviu.

Vă readucem aminte că Nicușor Dan a intrat în politică abia în 2008. Acesta a fondat Asociația Salvați Bucurestiul nemulțumit de ceea ce se întâmpla cu orașul său.

ADVERTISEMENT

Ani de zile, Nicuşor Dan a fost un adevărat ghimpe în coasta primarilor. Acesta a luptat prin tribunale pentru oprirea unor proiecte și a reușit nu o dată să aibă câștig de cauză. Nicușor Dan a fost preferat acum de liberali care au bătut palma cu el fără să mai întrebe și cealaltă parte a ecuației, USR/ Plus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!