News

Ce subiect i-ar fi putut încurca pe elevi la proba de matematică, de la Evaluarea Naţională: “Această problemă va face diferenţa între copii”

Ce s-a dat la proba de matematică, Evaluarea Națională 2021, subiecte explicate de Ioana Sicrieru, profesor consultat de FANATIK
24.06.2021 | 13:18
Ce subiect iar fi putut incurca pe elevi la proba de matematica de la Evaluarea Nationala Aceasta problema va face diferenta intre copii
Elevii au avut parte de subiecte accesibile la matematică, Evaluarea Națională 2021. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ioana Sicrieru a explicat pentru FANATIK ce trebuie să facă elevii înaintea unui examen atât de important. Profesoara de matematică le-a dat și câteva sfaturi copiilor pentru a trece cu bine peste Evaluarea Națională 2021.

A revenit acum și spune că puțină atenție putea să aducă o notă chiar mare. Culmea, nu era nevoie de lucru suplimentar pentru acest lucru. De altfel, Ioana Sicrieru a transmis chiar că subiectele au fost mult mai ușoare și decât cele date în testele de antrenament.

ADVERTISEMENT

Ce s-a dat la proba de matematică la Evaluarea Națională 2021!

Subiecte ușoare, subiectul 1 și 2 au fost subiecte chiar foarte ușoare. De exemplu, la subiectul 1 se puteau trece răspunsurile fără să calculezi pe foaie pe nimic. Puteai să faci în minte totul.

Și la subiectul 2, partea de geometrie, la fel, foarte ușoară. Adică subiecte mult mai ușoare decât ce s-a dat în testele de antrenament în acest an”, a explicat profesoara pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dacă în alți ani se putea discuta despre capcane, 2021 a venit cu enunțuri ușoare, enunțuri de care elevii nu aveau de ce să se teamă. Un singur detaliu ar fi putut da peste cap lucrarea elevilor. De altfel, Ioana Sicrieru a explicat încă dinaintea examenului că graba strică treaba.

„Anul acesta nu prea au fost capcane, cel puțin nu dacă citeai cu atenție enunțul. Dar, probabil că sunt copii care s-au încurcat la subiectul 1 la acel punct cu prețul. Sunt sută la sută sigură că mulți au scris valoarea scumpirii și nu prețul după scumpire. La problema cu cercul de la subiectul 2 aveau nevoie să fie atenți și să-și dea seama că acolo este un triunghi dreptunghic isoscel”, a mai zis aceasta.

ADVERTISEMENT

Cum se rezolvau subiectele de la matematică, Evaluarea Națională 2021

Subiectul III este cel care va face diferența între elevi. „Subiectul 1 și subiectul 2 puteau fi rezolvate în mod categoric cu ceea ce s-a făcut la clasă. Subiectul 3 putea face diferența.

Adică, la acesta, problema 1 și A și B sunt la fel de ușoare, după care de la problema 2 încolo B-ul este cel care face diferența între copiii care au lucrat mai mult și cei care nu au lucrat nimic.

ADVERTISEMENT

Dar și cei care au lucrat strict ceea ce s-a făcut la clasă, adică fără nimic altceva în plus acasă și fără lucru suplimentar și fără să își bată capul prea mult cu teme și alte cele, punctul A de la fiecare subiect în parte de la III se putea rezolva fără niciun fel de problemă. Trebuia doar să cunoști niște formule.  A fost un examen ușor”, a mai zis Ioana Sicrieru.

Rezolvare subiecte matematică, Evaluarea Națională 2021

Profesoara a acceptat să rezolve toate cele trei subiecte pe care elevii le-au primit în timpul probei de matematică.

De remarcat că ce este încercuit la exercițiul 1 nu trebuia scris decât dacă cerea lungimea totală a drumului. Profesoara a prezentat două variante de rezolvare

ADVERTISEMENT