News

Ce subiecte au picat la matematică, la Evaluarea Națională 2020. Iată ce variantă s-a dat! Anunţul Edu.ro despre barem şi rezolvarea cerinţelor – Live Update

17.06.2020 | 09:21
Ce subiecte au picat la matematica la Evaluarea Nationala 2020 Iata ce varianta sa dat Anuntul Eduro despre barem si rezolvarea cerintelor   Live Update
Examen reluat la Geografie într-un liceu din Alba/ 2020. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ce subiecte s-au dat la matematică la Evaluarea Națională 2020? Fostul examen de Capacitate se desfășoară în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus, însă elevii de clasa a VIII-a au susținut deja proba la Limba și Literatura Română, iar acum aşteaptă subiectele la matematică.

UPDATE, ora 10.30: Baremul şi rezolvarea subiectelor de azi de la matematică vor fi disponibile AICI.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 10.20: Cei mai mulţi dintre elevi termină azi Evaluarea Naţională. Ministerul a anunţat o schimbare radicală în ceea ce priveşte rezultatele de anul acesta. Puteţi vedea în acest articol despre ce e vorba.

Iată subiectele de la matematică de la Evaluarea Naţională 2020

UPDATE, ora 9.20: Iată ce subiecte au picat la matematică:

Subiecte Matematică Evaluare Naţională partea I

UPDATE, ora 9.06: Elevii au intrat în sala de clasă şi primesc foile cu subiecte la matematică. Au la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva toate cerinţele.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 8.47: Examenul începe oficial la ora 9.00. Până când subiectele de azi vor fi disponibile, vă prezentăm câteva modele de subiecte. Le puteţi vedea AICI.

UPDATE, ora 8.16. Conform edu.ro, rezolvarea şi baremul pentru subiectele de azi pot fi găsite pe site începând cu ora 15.00. Elevii vor vedea atunci dacă au răspuns corespunzător cerinţelor.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 8.06: În aşteptarea începerii probei la Matematică, vă prezentăm ce s-a dat anul trecut la fostul examen de Capacitate. Subiectele de la precedentul examen la mate pot fi consultate AICI.

UPDATE, ora 7.45: Ca şi la proba de luni, de la română, elevii au venit azi, 17 iunie, mai devreme la centrele de examinare, având în vedere că trebuie să treacă triajul epidemiologic. Toţi speră la subiecte cât mai uşoare, mai ales că proba la matematică e una care dă bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Ştire iniţială

FANATIK vă prezintă în timp real ce subiecte au picat la matematică, la Evaluarea Națională 2020, dar și rezolvarea acestora, în momentul în care aceste subiecte apar.

Cu toate că elevii au avut parte de condiții excepționale în acest an, fiind obligați să poarte mască de protecție, aceștia s-au prezentat în număr mare la examene pentru a-și asigura un loc la un liceu de top.

Subiecte la matematică la Evaluarea Naţională 2020

Mai mult, elevilor li s-a luat temperatura, în urma unei decizii luate de către Ministerul Educației în colaborare cu Ministrul Sănătății. Cu toate acestea, măsura a fost contestată de mai mulți experți, care nu consideră drept ca elevii care au febră mai mare de 37.3 grade să fie trimiși acasă și să reia examenul în sesiunea specială din 29 iunie.

Alții au remarcat cum temperatura în cazul asimptomaticilor este irelevantă, drept dovadă un singur elev a fost depistat cu temperatură peste 37.3 grade, pentru că avea enterocolită.

Un singur elev din toată țara a avut temperatura peste 37,3 grade. Elevul este din județul Constanța și s-a prezentat la centrul de examen cu o branulă în mână, fiind în tratament pentru enterocolită. A fost trimis acasă și va susține examenele în sesiunea următoare”, a dezvăluit Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Privind examenul la Matematică, elevii se vor prezenta în sala de curs la ora 9:00, pentru a afla ce subiecte au de rezolvat. Fiecare elev are la dispoziție 2 ore (120 de minute) pentru a rezolva subiectul.

Elevii nu au voie să părăsesacă sala de curs fără un motiv excepțional și nici nu pot fi însoțiți de mijloace ajutătoare, riscând excluderea din examen în cazul în care încearcă să trișeze.

Evaluarea Națională 2020 va avea loc în două sesiuni, a doua fiind specială pentru elevii care au febră. La prima sesiune s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a. Dintre aceștia, 16.004 sunt înscriși în municipiul București, conform unui comunicat al Ministerului Educației.

În 2019 a căzut subiectul nr. 1 la Matematică

Proba de matematică a Evaluării Naționale din 2019 a constat în trei subiecte. Fiecare subiect a fost notat cu 30 de puncte, la care se adaugă cele 10 puncte pe care fiecare elev le primește din oficiu.

Specialiștii au considerat că gradul de complexitate al subiectelor a fost unul relativ moderat, fiind ușor de obținut nota 5 în aceste condiții. Experții sunt de părere că în 2020 subiectele vor fi și mai ușoare, pentru a-i motiva pe elevi să participe la examene în condiții de excepție.

Ministerul Educației se simte „cu musca pe căciulă” pentru modul prost în care a gestionat întreaga pandemie din punct de vedere al relației cu sistemul educațional, așadar elevii se pot aștepta la subiecte ușoare, conform unor teorii ale unor specialiști.

Calendar oficial al Evaluării Naționale 2020:

Calendarul final de Evaluare Națională 2020 – Publicat pe 15 mai 2020 în Monitorul Oficial:

  • 02 – 05 iunie 2020 Înscrierea la Evaluarea Națională 2020.
  • 15 iunie 2020 Limba şi literatura română – probă scrisă.
  • 17 iunie 2020 Matematică – probă scris.
  • 18 iunie 2020 Limba şi literatura maternă – probă scrisă.
  • 22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor.
  • 22 iunie 2020 (între orele 16:00-19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor.
  • 23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor.
  • 27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale.
ADVERTISEMENT
Tags: