News

Ce subiecte s-au dat la anatomie și fizică la Bacalaureat 2019. Barem și rezolvare pe edu.ro – Update

04.07.2019 | 09:21
Astăzi are loc ultima probă a examenului de bacalaureat 2019 Sursa foto: edu.ro

Ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat are loc astăzi în funcție de profil și specilaizare. FANATIK.RO vă prezintă ce subiecte s-au dat la anatomie și fizică, două dintre disciplinele pentru care au optat elevii.

UPDATE, ora 10.35: Edu.ro va publica subiectele, baremul și rezolvarea la anatomie și fizică, la ora 15.00. Acestea vor fi disponibile AICI. Proba la alegere este ultima de la examenul de BAC 2019, absolvenții de liceu urmând să afle săptămâna viitoare ce note au luat.

Subiecte anatomie bacalaureat 2019

Anul acesta BAC-ul a fost subiectul unei dezbateri aprige după ce fostul ministru Valentin Popa a vrut ca subiectele de la examen să fie grilă. Valentin Popa și-a dorit ca 40% dintre subiecte să fie grilă, dar până la urmă ministrul a menținut subiectele clasice. Examenul de bacalaureat se desfăşoară şi anul acesta conform metodologiei din 2011.

Elevii care susțin proba scrisă la anatomie au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva cele 3 subiecte de examen. Toate subiectele sunt obligatorii și rezolvările lor complete se scriu pe foaia de examen. Primul subiect are 3 subpuncte: la A se somplteează spațiile libere, la B elevii trebuie să numească două afecțiuni ale unei boi, spre exemplu, iar la C se alege varianta corectă. Al doilea subiect este împărțit în două subpuncte A și B. La fel și subiectul 3. Fiecare subiect are 30 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu.

Elevii care nu vor reuși să promoveze în această vară examenul de bacalaureat  mai au o șansă în toamnă. În perioada 15 – 19 iulie va avea loc înscrierea candidaților, iar pe 26 iulie se pot înscrie candidații care au promovat la corigențe. Calendar BAC 2019 sesiune de toamnă pentru probele scrise: limba și literatura română, 21 august, limba și literatura maternă, 22 august, proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică), 23 august și proba la alegere a profilului și specializării, 26 august.

 

Model de subiect anatomie bacalaureat 2019
Sursa foto: subiecte.edu.ro

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la fizică