News

Ce subiecte s-au dat la concursul pentru posturile de directori în școli. Întrebare: ”Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?

S-a încheiat și etapa a doua a concursului național pentru ocuparea unei funcții de director al unei școli. Ministerul Educației a făcut publice subiectele primite de profesorii care au candidat.
18.02.2022 | 16:46
Ce subiecte sau dat la concursul pentru posturile de directori in scoli Intrebare Prin ce se aseamana cutitul si lingura
Ce subiecte s-au dat la concursul de director școală 2022. Sursa foto: Pixabay, edupedu.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Totodată, Ministerul Educației a publicat și baremul de răspunsuri. Așadar, profesorii care au susținut, vineri, etapa a II-a concursului pentru funcția de director al unei unități de învățământ au avut de rezolvat 14 pagini cu 50 de întrebări.

Printre întrebările pe care le-au primit candidații  sunt: ”Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?”, ”Prin ce se aseamănă cariocile și acuarelele?”, ”Prin ce se aseamănă evelul și profesorul?” sau ”Prin ce se aseamănă examenul de bacalaureat  și examenul de admitere la facultate?”.

ADVERTISEMENT

Când se vor afla notele la concurs?

Până la finalul acestei zile, se vor afla și rezultatele primite de cei care au luat parte la concurs. Acestea se vor publica pe site-urile inspectoratelor școlare și la aviziere.

Profesorii nemulțumiți de notă pot depune contestație. Acest lucru se va putea face prin mail, în perioada 18.02. -19.02.2022, iar rezultatul final se va comunica în perioada 1.02 – 22.02.2022.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe data de 4 martie, vor putea susține proba candidații care pe data de 18 februarie 2022 au fost în carantină sau izolare. Tot în acea zi se vor afla și rezultatele și se vor putea depune contestații.

Concurs pentru două funcții vacante de director adjunct, în cadrul Palatului Național al Copiilor

În funcție de note, participanții la concurs vor putea merge la interviu, în perioada 16-25 martie. Chiar și la proba orală se va putea face contestație.

ADVERTISEMENT

Tot în ziua de 18 februarie 2022, Ministerul Educației a scos la concurs și două funcții de director adjunct, vacante, în cadrul Palatului Național al Copiilor. Cei doritori au trebuit să îndeplinească condiții precum:

”a) Sunt absolvenţi ai învăţământului superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare în condiţiile art. 149 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

ADVERTISEMENT

b) Sunt titulari în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată;

c) Au o vechime în învăţământul preuniversitar de minimum 5 ani;

d) Au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani şcolari încheiaţi lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei ori în funcţii de îndrumare şi control din inspectorate şcolare/funcţii de specialitate specifice Ministerului Educaţiei;

e) Nu au fost sancționate disciplinar în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori de îndrumare și control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii, potrivit art. 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT