News

Ce subiecte s-au dat la Evaluarea Națională de clasa a VI a la limba română, miercuri, 22 mai 2019

22.05.2019 | 12:05
Ce subiecte sau dat la Evaluarea Nationala de clasa a VI a la limba romana miercuri 22 mai 2019

Miercuri, 22 mai, se dă startul evaluării naționale pentru elevii de clasa a VI-a, odată cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.  Peste 170.000 de elevi din toată țara sunt așteptați astăzi în sălile de clasă în care desfășoară activitatea obișnuită, pentru a-și testa competențele fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului. Vă vom prezenta subiectele pe care cei mici le-au avut de rezolvat, de îndată ce acestea vor fi disponibile.

UPDATE: Subiectele şi rezolvarea pot fi consultate AICI!

Au început emoțiile pentru elevii de clasa a VI-a

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, elevii vor avea de rezolvat o serie de exerciții cu caracter „transdiciplinar”. Mai exact, pentru proba de limba română, le vor fi testate competențele și cunoștințele acumulate în clasele a V-a și a VI-a, pentru această disciplină.

De altfel, Ministerul Educației a pus la dispoziție o serie de modele ale subiectelor pe care cei mici le vor primi la prima probă a Evaluării Naționale. Acestea au fost publicate pe site-ul edu.ro, la secțiunea „Subiecte”.

Rezultatele Evaluării Naționale de clasa a VI-a vor fi comunciate doar părinților. Sursa foto:antena3
Rezultatele Evaluării Naționale de clasa a VI-a vor fi comunciate doar părinților. Sursa foto:antena3

Tot ce trebuie să știi despre Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

Din momentul primirii subiectelor, elevii clasei a VI-a vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva toate cerințele. În ceea ce privește proba de limba română, se vor testa două competențe importante: receptarea mesajului unui text scris, cu aplicații pe texte nonliterare, și modul în care elevul se raportează la situaţii, experienţe și „probleme”, posibil a fi întâlnite în viaţa reală, atât în universul şcolar, cât și în cel social al fiecărui elev.

În conformitate cu Legea Educației Naționale, rezultatele acestor evaluări au ca scopuri principale conceperea planurilor individualizate de învățare și preorientarea școlară. Astfel, notele vor fi comunicate doar părinților elevilor care le susțin. Pe lângă proba de limba română, cei mici vor avea parte și de o serie de teste la Matematică și Științele Naturii, pe data de 23 mai 2019.