News

Ce substanţe s-au folosit la deratizarea blocului din Timişoara. Trei oameni au murit şi un altul este în stare gravă

18.11.2019 | 16:45
Ce substante sau folosit la deratizarea blocului din Timisoara Trei oameni au murit si un altul este in stare grava
ADVERTISEMENT

Caz şocant în Timişoara, acolo unde după deratizarea unui bloc trei oameni şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre o femeie şi doi copii. Conform ultimelor informaţii, soţul femeii decedat se află în stare extrem de gravă în aceste momente. Se pare că totul s-ar fi întâmplat din cauza unor substanţe neurotoxice care au fost utilizate de către firma contractată de asociaţia de locatari pentru a se face deratizarea, printre care şi pesticide, conform Digi24.

Substanţe pentru exterminarea şobolanilor, inesticide şi pesticide

Conform declaraţiilor reprezentanului ISU prezent la faţa locului, firma care s-a ocupat de dezinsecţie a utilizat Deadină, Tetramină şi Raticid Rotex şi nu numai. Există însă supiciunea că moartea celor trei a survenit după ce s-ar fi folosit inclusiv pesticid. “Am primit o informare despre cele trei decese. Efectuăm această primă cercetare pentru a afla clasa de substanțe. A fost evacuat primul imobil, 200 de apartamente. În urma primei cercetări chimice, s-a constatat faptul că pe casa scării între etajele 3 și 4, s-a constat prezența slabă a unei substanțe neurotoxice.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, s-a efectuat o dezinsecție. În procesul verbal au fost trecute următoarele substanţe: deadină, tetramedină, raticid ratex. Nu s-a constatat prezența de substanțe radioactive. La etajul 3 și 4 a fost nivelul cel mai ridicat de substanțe neurotoxice. După cercetarea chimică vom lua măsuri. Au fost trecute substanțele cu care s-a acționat, urmează să vedem cum va decurge ancheta”, a declarat reprezentantul ISU, prezent la faţa locului.

Ce măsuri au luat autorităţile din Timişoara

Subprefectul judeţului Timiş, Daniel Cristian Frănţescu, a oferit detalii despre măsurile care au fost luate în urma nenorocirii petrecute în blocul în care trei oameni şi-au pierdut viaţa: “Astăzi, la ora 12:45 am fost informat despre o problemă pe strada Miorița nr 8. Până la această dată știm că avem trei decese. La ora 14:00, am convocat Comitetul Județen pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a dispus evacuarea imediată a tuturor locuitorilor, evaluarea medicală, relocarea în locații pe raza municipiului Timișoara şi cercetarea și centralizarea datelor, ca până la finalul zilei să avem o situație clară”, a declarat subprefectul județului Timiș, Daniel Cristian Franțescu.

ADVERTISEMENT

Ce sunt substanţele trecute pe procesul verbal:

Deadina este o susbtanţă biodegradabilă, care nu este toxică nici pentru om şi nici pentru animale, folosită pentru a extermina căpuşile. Raticid ratex este momeala care se foloseşte pentru şoareci şi şobolani. Tetramina este un insecticid care se foloseşte pentru exterminarea muştelor şi a ţânţarilor. Nimic anormal până aici, însă dacă s-a utilizat pesticid în cantităţi mari, atunci avem şi cauza morţii celor trei persoane. După ce s-au recoltat analize în cursul acestei zile, rezultatele vor veni în 24 de ore. Administratorul blocului, precum şi adminsitratorul firmei care s-a ocupat de deratizare urmează să fie audiaţi.

Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să...
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”