Life

Ce sumă a cerut Celentano din Las Fierbinți pentru toate aparițiile sale. A pierdut procesul pe fond, dar a făcut apel

Adrian Văncică a dat în judecată CREDIDAM și a cerut aproape 900.000 de euro pentru toate aparițiile sale. Actorul a pierdut pe fond și a făcut apel.
10.01.2022 | 14:33
Ce suma a cerut Celentano din Las Fierbinti pentru toate aparitiile sale A pierdut procesul pe fond dar a facut apel
ADVERTISEMENT

Celentano din Las Fierbinți este nemulțumit de banii pe care i-a primit de la CREDIDAM (Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Independenți).

Cunoscutul actor a spus că pentru toate aparițiile în perioada 2010 – 2016 a încasat 30.000 de euro, dar suma ar fi trebuit să fie mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Adrian Văncică a pierdut pe fond, așa că a făcut apel.

Ce sumă a cerut Celentano din Las Fierbinți pentru toate aparițiile sale. A pierdut procesul pe fond, dar a făcut apel

Adrian Văncică, interpretul celebrului personaj Celentano din serialul Las Fierbinți, a dat în judecată CREDIDAM și a cerut 900.000 de euro. Acesta spune că nu a primit toți banii pentru drepturile de interpretare.

El a explicat că nu se pricepe prea bine să facă toate calculele, așa că un expert s-a ocupat de tot.

ADVERTISEMENT

“Reclamantul, prin avocat, solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, obligarea organismului de gestiune colectivă CREDIDAM la plata sumei de 4.050.000 lei echivalentul a 900.000 euro, de la data introducerii acțiunii,

reprezentând diferența dintre remunerația cuvenită a artistului și remunerația efectiv plătită pentru toate sursele de colectare interne și externe pentru perioada 2010-2016″, se arată în cererea depusă, potrivit Wowbiz.

ADVERTISEMENT

Îndrăgitul actor a spus că pentru perioada 2010 – 2016 a primit aproape 30.000 de euro, pentru toate aparițiile la TV, cinema sau internet, însă suma ar fi trebuit să fie mult mai mare. Mai mult, în 2010 și 2011, CREDIDAM nu i-a dat niciun ban.

Reprezentanții CREDIDAM au prezentat în instanță modul de calcul. Sumele de bani se stabilesc în funcție de repertoriu și nu au legătură cu aparițiile sale în filme, pe scenă sau la diferite emisiuni. De asemenea, au fost depuse la dosar toate chitanțele pentru sumele primite de Adrian Văncică.

ADVERTISEMENT

Experții au declarat că diferența dintre suma primită de Văncică și cea pe care o mai are de primit este foarte mică. Astfel, Celentano din Las Fierbinți a pierdut pe fond, dar a făcut apel. Deocamdată trebuie să plătească cheltuielile de judecată.

“Îl va obliga pe acesta să plătească pârâtului suma de 18.600 lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat și onorariu expert parte”, a stabilit instanța potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT