Sport

Ce sumă a strâns Primăria Capitalei din închirierea Arena Națională! Nicuşor Dan se laudă cu cel mai mare stadion al ţării

Primăria Capitalei a făcut un bilanț al primelor luni din 2022 și a anunțat că închirierea Arenei Naționale a adus o sumă importantă de bani la buget.
19.05.2022 | 13:30
Ce suma a strans Primaria Capitalei din inchirierea Arena Nationala Nicusor Dan se lauda cu cel mai mare stadion al tarii
Primăria Capitalei a făcut un bilanț al primelor luni din 2022 și a anunțat că închirierea Arenei Naționale a adus o sumă importantă de bani la buget. Sursă foto: Facebook Arena Națională
ADVERTISEMENT

Fotbalul a avut cele mai multe evenimente pe cel mai mare stadion al țării, dar municipalitatea a închiriat spații și pentru alte activități.

Închirierea Arenei Naționale a adus o sumă importantă de bani la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a precizat prin vocea edilului Nicușor Dan că Arena Naţională a adus la bugetul municipalității o sumă de 3,2 milioane de lei, de la începutul anului, din închirierea spaţiilor.

ADVERTISEMENT

”Arena Națională aduce bani la bugetul municipalității. De la începutul anului și până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere semnate.

Cea mai mare sumă (1,5 milioane de lei) a venit de la închirierea Arenei Naționale pentru Saga Festival, care va avea loc între 3 și 5 iunie și pentru care pregătirile au început deja. Am obținut de asemenea venituri din meciuri de fotbal, concerte, conferințe sau târguri. E nevoie ca bunurile municipalității să aducă bani și dezvoltare pentru București”, a scris primarul pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Tocmai Saga Festival este motivul pentru care FCSB nu va putea juca pe Arena Națională meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1. Întâlnirea dintre primele două clasate va avea loc la Buzău.

Primăria face inventar la Arena Națională

În urmă cu o săptămână, Primăria Capitalei anunţa că a demarat primul proces de inventariere la Arena Naţională, în cadrul unui proiect în valoare de peste 91.000 de lei și care trebuie să se realizeze până la finalul anului.

ADVERTISEMENT

Serviciile de inventariere presupun identificarea şi inventarierea tuturor bunurilor existente în spaţiile Arenei Naţionale: clădiri şi anexe, spaţii de birouri, obiecte de mobilier, inclusiv scaunele din tribunele stadionului, mobilier urban, sisteme de instalaţii, calculatoare, monitoare, instalaţia de fotosinteză a gazonului, etc.

În cadrul procesului de inventariere, se va efectua, de asemenea, măsurarea bunurilor şi stabilirea gradului de uzură (bunuri noi, utilizate sau bunuri cu nevoi de reparaţie), precum şi întocmirea unui proces -verbal şi a raportului final, împreună cu măsurile propuse de îmbunătăţire a activităţii.

ADVERTISEMENT

La rândul său, primarul general, Nicuşor Dan, a precizat că stabilirea valorii investiţiei va ajuta atunci când Arena Națională sau spaţii din ea vor fi închiriate pentru diverse evenimente și nu a ratat ocazia să lanseze un atac la adresa predecesoarei sale Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT
Tags: