ADVERTISEMENT
Hotnews

Ce sumă fabuloasă a plătit FBI ca să deblocheze iPhone-ul unui terorist

FBI a plătit "salariul pe 7 ani" al directorului instituţiei pentru a debloca telefonul teroristului de la San Bernardino. Directorul FBI, James Comey, a confirmat joi că instituţia sa a plătit...
Autor: Ionuţ Cataramă | 22.04.2016 | 18:42
Ce sumă fabuloasă a plătit FBI ca să deblocheze iPhone-ul unui terorist

FBI a plătit “salariul pe 7 ani” al directorului instituţiei pentru a debloca telefonul teroristului de la San Bernardino. Directorul FBI, James Comey, a confirmat joi că instituţia sa a plătit mai mult de 1 milion de dolari pentru a debloca Iphone-ul teroristului de la San Bernardimo, după refuzul vehement al Apple de a colabora cu administraţia SUA pentru a dezvolta un program de hacking, care ar fi afectat securitatea telefoanelo vândute de companie, transmite Wall Street Journal.

ADVERTISEMENT

Comey a refuzat să dea o cifră exactă, însă a menţionat că FBI a plătit mai mult pentru programul de hacking decât va câştiga el ca director al instituţiei pentru următorii şapte ani.

Salariul directorului FBI se ridică la 180.000 de dolari anual, astfel americanii au plătit mai mult de 1,26 milioane de dolari pe un singur program, după refuzul Apple de a acorda asistenţă în mod gratuit.

ADVERTISEMENT

”Am plătit foarte mult. Însă a meritat”, a precizat James Comey.

Departamentul de Justiţie a încercat să oblige Apple printr-un mandat judecătoresc să dezvolte un software pentru deblocarea dispozitivului, însă compania a refuzat vehement, argumentând că un astfel de program în mâinile greşite ar compromite securitatea telefoanelor deţinute de milioane de utilizatori.

Administraţia a renunţat la cazul împotriva Apple, după ce FBI a anunţat că a găsit o a treia parte interesată să deblocheze dispozitivul.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!