News

Ce sumă uriașă a plătit familia lui Mario Iorgulescu clinicii din Italia de unde acesta a evadat. Spitalul are doar 10 locuri, iar pacienții au dizabilități fizice și psihice

Mario Iorgulescu a fost internat timp de aproximativ trei ani și jumătate într-o clinică din Italia, de unde a fugit acum câteva zile, conform avocatului său.
16.05.2023 | 11:04
Ce suma uriasa a platit familia lui Mario Iorgulescu clinicii din Italia de unde acesta a evadat Spitalul are doar 10 locuri iar pacientii au dizabilitati fizice si psihice
Mario Iorgulescu a fost internat de tatăl său, Gino, la clinica Corte Margonara din Mantova Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Mario Iorgulescu, Corte Margonara
ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu a fost condamnat în luna februarie a acestui an, de Tribunalul București, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un om într-un accident rutier petrecut în septembrie 2019. Procurorii care l-au judecat în lipsă pe Mario Iorgulescu l-au condamnat pentru omor, nu pentru ucidere din culpă, așa cum ar fi dorit avocații acestuia.

Următorul termen al procesului lui Mario Iorgulescu este pe 26 iunie

Anchetatorii au stabilit că Mario Iorgulescu a intrat pe contrasens și a izbit frontal autoturismul în care se afla Daniel Vicol, șoferul celeilalte mașini, care a decedat pe loc. Procurorii au arătat că Mario Iorgulescu se afla sub influența cocainei  și că avea o alcoolemie de 1,96 g/l. Rănit în accident, fiul lui Gino Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias, dar a fost transferat ulterior, de părinții săi, la o clinică din Italia.

ADVERTISEMENT

La decizia Tribunalului București au făcut apel atât avocații lui Mario Iorgulescu, cât și procurorii, astfel că procesul a ajuns la Curtea de Apel București, iar primul termen a fost stabilit pentru luni, 15 mai. Presa a relatat că avocatul lui Mario Iorgulescu i-a informat pe judecători că acesta a evadat în cursul lunii mai din clinica din Italia unde era internat și că a fost găsit cu ajutorul carabinierilor.

Avocatul a susținut că Mario a fost internat forțat într-o altă clinică din Italia, la secţia de terapie intensivă. Dosarul a fost amânat pentru 26 iunie, pentru a i se permite lui Gino Iorgulescu, tatăl și tutorele lui Mario, să fie prezent la proces, acesta fiind internat în spital. Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis, pe 15 mai 2020, un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare.

ADVERTISEMENT

Mandatul a fost transmis autorităţilor judiciare din Italia pe 19 mai 2020, în vederea arestării şi predării lui Mario Iorgulescu către autorităţile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare. Între timp, conform luju.ro, Gino Iorgulescu a obținut decizia de a fi desemnat tutore (reprezentant legal) al fiulul său, decizie emisă de Tribunalul din Mantova în decembrie 2021 și recunoscută ulterior și de Tribunalul Ilfov.

Clinica a eliberat un certificat prin care Gino Iorgulescu a devenit tutore al fiului său

Gino Iorgulescu a devenit tutore în baza unui certificat medical emis de medicul psihiatru și directorul medical al clinicii Corte Margonara, din Mantova, unde Mario Iorgulescu a fost internat între finalul anului 2019 și mai 2023, când a fugit, confom declarațiilor avocatului. „CSS Corte Margonara este o Comunitate de Sănătate Socială menită să primească adulții cu dizabilități care temporar sau definitiv nu mai pot locui în familie”, se menținează într-o broșură a clinicii, consultată de FANATIK.

ADVERTISEMENT

„CSS Corte Margonara, care funcționează permanent 24 de ore din 24, pe toată săptămâna și pe tot anul, poate găzdui 10 pacienți internați pentru spitalizări definitive sau spitalizări temporare, destinate adulților tineri care suferă de afecțiuni fizice, neuromotorii, cognitive, psihice, cu tulburări din spectrul autist și are ca scop îmbunătățirea calității vieții prin servicii de reabilitare, educaționale și socio-sanitare.”, se scrie despre clinică.

„La clinică, oaspeților li se garantează servicii de sănătate precum: administrarea serviciilor de terapie și asistență medicală, kinesis și kinetoterapie de grup, divertisment și terapie ocupațională, baie asistată. CSS Corte Margonara oferă 10 paturi pentru adulți cu dizabilități”, se notează în broșură. Imobilul care găzduiește clinica este dispus pe două etaje.

ADVERTISEMENT

Taxa zilnică la clinica unde a fost internat Mario Iorgulescu este de 139,07 euro

La parter se află biroul, cabinetul, bucătăria, sufrageria, livingul, vestiarele personalului, spălătoria, sala de activități și laboratoarele. La etajul doi sunt plasate cele șase camere de oaspeti (4 dormitoare cu 2 paturi și 2 dormitoare single) toate dotate cu baie. La clinică se află un psihiatru, un neuropsiholog, un educator, un kinoterapeut, asistente medicale, operatori de terapie cu animale de companie, psihomotrician și logoped.

Pacienții beneficiază de asistență medicală, asistență personală și servicii de reabilitare (psihoterapie, terapie logopedică, hipoterapie; kinetoterapie/fiziokinetoterapie; psihomotricitate). „Toate serviciile sunt garantate de personal calificat, iar clinica este capabilă să asigure prevenirea, tratarea, reabilitarea și menținerea capacităților psihice, motorii și funcționale ale oaspeților”, se mai notează în broșură.

„Taxa zilnică plătită este stabilită la 139,07 euro (masă inclusă) cu excepția costurilor serviciilor de înfrumusețare (cum ar fi coafor, frizer), vizite de specialitate și transport cu ambulanța”, se menționează la rubrica de costuri în broșura consultată de FANATIK. Așadar, cum Mario Iorgulescu a fost internat aproape trei ani și jumătate în clinica de la Mantova, adică aproximativ 1.300 de zile, familia a cheltuit peste 180.000 de euro pentru serviciile oferite de Corte Margonara.

ADVERTISEMENT