Life

Ce sunt bamele, legumele criticate de George și Lorena Buhnici: „Mâncare de săraci”

Ce beneficii au bamele, legumele criticate de soția lui George Buhnici. Sunt niște legume pline de vitamine și pot chiar să ne scape de colesterol. Ce gust au acestea, de fapt.
09.08.2022 | 17:53
Ce sunt bamele legumele criticate de George si Lorena Buhnici Mancare de saraci
Ce sunt bamele, legumele criticate de George și Lorena Buhnici. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay și capturi video
ADVERTISEMENT

Ce sunt bamele, legumele criticate de Lorena Buhnici, soția criticatului vlogger George Buhnici.

Ce beneficii au bamele, legumele criticate de soția lui George Buhnici

Bamele sunt niște legume cu valori nutriționale ridicate, fiind sfatul specialiștilor să fie consumate deoarece fac bine sănătății.

Bamele sunt înrudite cu bumbacul, arborele de cacao și hibiscusul. Plantele care cresc aceste legume pot ajunge până la doi metri înălțime. Florile de bame sunt galbene și au o pată roșie la baza petalelor.

ADVERTISEMENT

Fructul de bamă este ascuns într-o păstaie verde, lungă și care se aseamănă oarecum cu fasolea verde.

Bamele pot fi cultivate doar în zonele unde este cald, deoarece acestea nu rezistă la temperaturile scăzute. Ele pot fi crescute și la noi în țară, chiar dacă bamele sunt cu adevărat populare în Orient.

ADVERTISEMENT

Bamele sunt folosite pentru diverse mâncăruri în Orient, iar inclusiv frunzele acestei plante sunt folosite pentru ca supele sau ciorbele să fie îngroșate.

Gustul bamelor este similar cu cel al vinetelor, dovleceilor sau chiar sparanghelului. Bamele sunt legume pline de vitamina C și au proprietăți antioxidante.

ADVERTISEMENT

Bamele reglează nivelul zahărului din sânge, determină eliminarea colesterolului și ajută inclusiv la menținerea sănătății inimii.

Ce spunea Lorena Buhnici despre bame

Mulți au început să se întrebe ce sunt, de fapt, bamele și ce proprietăți au ele, după ce Lorena Buhnici și soțul ei, fostul jurnalist Pro TV George Buhnici, au purtat o discuție despre acestea.

ADVERTISEMENT

În timpul unui vlog, când cei doi discutau în mașină, Lorena Buhnici a spus despre praz și bame că sunt „mâncare de săraci”, lucru cu care soțul ei a fost complet de acord.

Vorbind despre mâncărurile românești care nu le plac, Lorena Buhnici a dat două exemple, despre bame și praz, acestea fiind două alimente pe care nu le-ar consuma.

„Bame, praz… de-astea. Nu le înțeleg. Cred că asta e mâncare de săraci”. „Da!”, a fost răspunsul prompt dat de soțul Lorenei Buhnici.

Desigur, după aceste afirmații, cei doi au primit un nou val de critici, pentru felul în care au etichetat aceste legume, anume: „de săraci”.

ADVERTISEMENT