Ce sunt petele albe care apar pe ciocolată. Se întâmplă se le observi de multe ori pe suprafața ei, însă, să nu le acorzi atenție. Iată cum le poți evita.
Ciocolata este desertul preferat de miliarde de persoane. Aceasta aproape că este nelipsită din casele românilor, însă, puțini sunt cei care îi cunosc toate secretele.
De exemplu, sigur ți s-a întâmplat să cumperi o ciocolată și se uiți de ea. Apoi, când ai descoperit-o, ai fost surprins să observi că pe suprafața ei au apărut pete albe.
Aceste pete albe îi sperie pe mulți consumatori. Totuși, este important de reținut că acestea nu reprezintă niciun pericol și că apar în urma unui proces natural.
Ciocolata care prezintă urme albe nu este stricată, ba chiar poate fi consumată fără niciun fel de reținere. Potrivit specialiștilor, aceste pete albe poartă numele de ”floare de ciocolată”.
”Floarea de ciocolată” apare în urma unui proces natural și nu schimbă cu nimic calitățile ciocolatei. Chiar dacă sunt prezente astfel de pete pe suprafața ei, ciocolata este la fel de bună pentru consum.
De obicei, ”floarea de ciocolată” apare atunci când produsul este expus la schimbări drastice, fie de temperatură, fie de umiditate. Aceste pete pot fi prezente atât pe ciocolata neagră, cât și pe ciocolata albă.
Este important de reținut că petele albe nu schimbă cu nimic valorile ciocolatei. Singurele afectate vor fi textura și aspectul, însă, în continuare, poate fi consumată fără niciun fel de probleme.
”Floarea de ciocolată” este de două tipuri, în funcție de mediul în care este expus produsul. Dacă ciocolata este expusă la schimbări drastice de temperatură, atunci petele albe sunt din grăsime. Mai exact, untul de cacao se separă de restul compoziției și se cristalizează.
În cazul în care ciocolata se află într-un mediu cu un nivel crescut de umiditate, apar petele din zahăr. Din cauza umidității, zahărul începe să se dizolve și să se cristalizeze.