Când observi liniile albe de pe pieptul de pui, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să cumperi produsul. Poate la prima vedere ți se par niște tendoane ori cartilaje care nu afectează calitatea cărnii.
Pieptul de pui e un aliment des achiziționat din comerț. Se prepară în diferite moduri, fie adăugat în orez, fie în mazăre, sau ciorbe. Totodată, din el se pot face șnițele, tocănițe, ori alte preparate delicioase.
E bine însă să fim atenți când cumpărăm carne, fie că vorbim despre cea de pui, porc sau vită. Unele detalii ar trebui să ne îngrijoreze și să ne facă să ne gândim de două ori înainte de a achiziționa produsul.
Dacă e să vorbim despre aceste linii albe de pe pieptul de pui, acestea îți transmit că respectiva carne are prea multă grăsime. Aceste linii mai sunt cunoscute și sub denumirea de “woody chicken”, adică pui lemnos.
Fenomenul apare în momentul în care puii sunt crescuți pentru a crește mai repede și pentru a produce bucăți mai mari de carne, în special pieptul de pui. Păsările au o dietă monotonă și nu sunt active din punct de vedere fizi
Practic asta se întâmplă în cazul fermelor industriale de pui, spun cercetătorii. Sunt însă aceste linii periculoase în vreun fel? Experții spun că nu prezintă riscuri pentru sănătate.
Pe de altă parte, ele afectează gustul și textura cărnii. Astfel, cine își dorește să opteze pentru o carne mai sănătoasă și poate chiar cu un gust mai autentic, cel mai bine alege să cumpere un piept de pui care să nu aibă aceste linii.
Recomandările specialiștilor rămân puii crescuți liber. Totodată, carnea din măcelării poate fi o alegere mai bună. Acolo pot fi cerute detalii suplimentare cu privire la sursa cărnii, astfel încât să nu existe probleme.
Astfel, chiar dacă liniile albe de pe pieptul de pui nu îți vor afecta sănătatea, dacă vrei să fii sigur pe ceea ce cumperi și să te bucuri de un produs de calitate, mai bine te gândești de două ori înainte să cumperi.