Life

Ce sunt obligate să facă tinerele din Arabia Saudită de către bărbați. Femeile nu se pot opune

Lucrul pe care tinerele din Arabia Saudită sunt obligate să-l facă de către bărbați. Femeile nu se pot opune acestei reguli.
09.06.2023 | 20:00
Ce sunt obligate sa faca tinerele din Arabia Saudita de catre barbati Femeile nu se pot opune
Ce sunt obligate să facă femeile din Arabia Saudită. Sursa foto: Freepik/YuliiaKa
ADVERTISEMENT

Tinerele din Arabia Saudită sunt obligate de către bărbați să respecte anumite reguli. Există mai multe legi dure pentru femei în această țară, iar una dintre acestea vizează călătoriile.

Ce sunt obligate să facă tinerele din Arabia Saudită de către bărbați

În Arabia Saudită, regulile sunt destul de dure pentru femei, iar acestea sunt obligate să le respecte. Oriunde ar merge, femeile trebuie să fie însoțite de un bărbat.

ADVERTISEMENT

Există mai multe restricții pe care le au femeile saudite, mai ales tinerele care au sub 21 de ani. Legea spune că acestea sunt obligate să aibă un tutore (wali). De obicei, tatăl, fratele, soțul sau unchiul pot avea acest rol.

De asemenea, femeile tinere nu au voie să călătorească, să apeleze la anumite proceduri medicale sau să facă afaceri fără a avea permisiunea tutorelui. Acest lucru este valabil și pentru a face anumite operații, mai ales dacă sunt de natură sexuală.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vor să se căsătorească sau să divorțeze, femeile din Arabia Saudită au nevoie de permisiunea tutorilor și de această dată. Tinerele nu pot merge la școală, nu se pot angaja și nu își pot deschide un cont bancar fără permisiunea tutorilor.

În 2012, Guvernul din Arabia Saudită a implementat un sistem prin care restricțiile privind călătoria femeilor au fost consolidate. Astfel, tutorele unei femei primește automat un mesaj pe telefon prin care este anunțat că aceasta părăsește țara. Tutorele va primi un asemenea mesaj și dacă este în compania femeii.

ADVERTISEMENT

Ce decizie a luat regele saudit în 2017

În 2017, regele saudit le-a acordat noi drepturi femeilor adulte. Acesta a emis un decret prin care le-a permis să meargă la școală sau la medic fără a primi aprobarea unui bărbat, notează libertatea.ro.

În același an, regele Arabiei Saudite a decis ca femeile să aibă dreptul de a obține un permis de conducere. La momentul respectiv, un cleric a spus că  femeile “nu merită să conducă pentru că au doar un sfert de creier”.

Declarația clericului Sheikh Saad Al-Hijri a fost foarte criticată în presa din țară la acel moment. Acestuia i s-a interzis să mai conducă rugăciunile și alte activități religioase.

ADVERTISEMENT
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la "taxa pe darul de nuntă". Ciolacu explică impozitul de 70% pe veniturile nejustificate
Cum l-a prins DNA în flagrant pe Dumitru Buzatu: a fost trădat la...
Cum l-a prins DNA în flagrant pe Dumitru Buzatu: a fost trădat la o partidă de pescuit de omul lui de casă, Farmazon, regele asfaltului din Vaslui
Caroline Wozniacki a făcut lumină în cazul declarațiilor despre cazul Simonei Halep:
Caroline Wozniacki a făcut lumină în cazul declarațiilor despre cazul Simonei Halep: "Pentru a fi absolut clar!"
Anamaria Prodan a recunoscut ce şi-a dorit Flavius Nedelea, iar ea nu a...
Anamaria Prodan a recunoscut ce şi-a dorit Flavius Nedelea, iar ea nu a putut să îi ofere. Motivul real al despărţirii
Unul dintre cei mai controversați voievozi români. Demn de tragediile lui Shakespeare, este...
Unul dintre cei mai controversați voievozi români. Demn de tragediile lui Shakespeare, este urmaș al lui Ștefan cel Mare
ADIO, BRUCE WILLIS! A venit anunțul trist. Câtă durere...
ADIO, BRUCE WILLIS! A venit anunțul trist. Câtă durere...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura femeie care nu are dreptul să poarte costum de baie”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Cea mai sănătoasă pâine. O poți consuma fără grija cântarului
Cea mai sănătoasă pâine. O poți consuma fără grija cântarului
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Livia, fosta lui Bordea, s-a întors în căminul conjugal cu branula în mână....
Livia, fosta lui Bordea, s-a întors în căminul conjugal cu branula în mână. Vizibil slăbită, bruneta a așteptat un taxi
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?