Life

Ce sunt therienii. Trendul bizar care a ajuns și în România

Trendul bizar al therienilor, care a ajuns și în România. Cum a luat naștere. Multe persoane, nemulțumite de existența lui.
05.03.2024 | 17:59
Ce sunt therienii Trendul bizar care a ajuns si in Romania
Fenomenul therienilor. Ce sunt aceștia. Sursa foto: Daily Star
ADVERTISEMENT

Un nou trend face furori printre oameni. Însă, nu toată lumea este de acord cu existența lui. Ce sunt therienii? Animalele de companie sunt ținta lor, scopul fiind acela de a le speria pe acestea.

Fenomenul bizar al therienilor

Therienii au apărut și în România. Drept dovadă faptul că o tânără, deghizată în pisică, a speriat mai mulți câini dintr-un parc din Arad. Asta, spre revolta stăpânilor lor.

ADVERTISEMENT

”Am ieșit cu câinele nostru în parc, să-l plimbăm, în urmă cu câteva seri. Eu eram atentă la câine, să nu mănânce lucruri de pe jos și dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată”, a declarat o femeie.

Un bărbat crede că avem de a face cu o nouă modă. ”Am auzit că se joacă pe aici prin parc, că se plimbă în patru labe. Nu știu ce e, dacă e o modă, dar eu am două picioare și umblu în două picioare. Dacă e modă și ea se simte bine în patru labe… să se plimbe”, a spus individul pentru specialarad.ro

ADVERTISEMENT

Tik-Tok-ul a încurajat acest trend

Trendul a apărut pe Tik-Tok. Pe renumita platformă, diferite persoane s-au deghizat în animale și se apropiau de animalele lor de companie, pentru a le vedea reacția. De cele mai multe ori, acestea din urmă se speriau.

Totodată, pe Tik-Tok a ”explodat” hashtagul therieni. A adunat până acum un milion de postări și un număr impresionant, de 3, 7 miliarde de vizualizări. Specialiștii explică totul ca fiind o lume imaginară a celor care preferă să umble în patru labe.

ADVERTISEMENT

Grav este că unii indivizi chiar se regăsesc în animalele în care se costumează. Au senzația că sunt, de fapt, ca acestea. În străinătate ”therienii” sunt și mai prezenți și se consideră că trebuie lăsați liberi.

”Fenomenul blănoșilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important au fost și rețelele de socializare. Din păcate, tinerii, copiii mai ales, nu au un set de valori – în copilărie – la care să se raporteze și ei internalizează, experimentează personalitatea animalelor.

ADVERTISEMENT

Acest fenomen s-a extins în SUA, Țara Galilor, Anglia, Canada și are un impact deosebit și asupra celorlați tineri, a celorlalți copii. (…)”, a explicat pentru specialarad.ro psihologul Ramona Pantea.

ADVERTISEMENT