News

Ce surprize ne-a pregătit vremea în următoarele două săptămâni, conform ANM. Regiunile care vor fi lovite de caniculă

10.06.2019 | 21:55
Ce surprize nea pregatit vremea in urmatoarele doua saptamani conform ANM Regiunile care vor fi lovite de canicula
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar canicula va lovi mai multe zone din țară. Cu toate acestea, nu vom duce lipsă nici de fenomene extreme, fiind anunțate inclusiv furtuni.

Cum va fi vremea în următoarele zile. Ne așteaptă un val de caniculă

Odată cu luna iunie, vara și-a intrat pe deplin în drepturi și din punct de vedere meterologic. Specialiștii ANM anunță un val de caniculă pentru cea mai mare parte a României, în intervalul 10-23 iunie. Astfel, începând cu ziua de luni, vom avea parte de o încălzire accentuată a vremii, cu temperaturi maxime de până la 32 sau chiar 34 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Nu scăpăm însă în următoarea perioadă nici de instabilitatea atmosferică din ultimele zile, care va continua să-și facă simțită prezența, până spre sfârșitul lunii, fiind semnalate ploi cu caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice și, pe alocuri, căderi de grindină.

Se anunță una dintre cele mai caniculare veri din istorie. Sursa foto:Evz.ro
Se anunță una dintre cele mai caniculare veri din istorie. Sursa foto:Evz.ro

Se anunță una dintre cele mai călduroase veri din istorie

Meteorologii estimează că vara aceasta va fi una dintre cele mai caniculare din istorie. Astfel, în perioada următoare trebuie să ne așteptăm la temperaturi din ce în ce mai ridicate, ce pot ajunge, spre sfârșitul lunii iulie, până la pragul de 40 de grade.

ADVERTISEMENT

Valorile termice vor continua să crească semnificativ îi în luna iulie, depășind chiar limita normală pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații se anunță excedentare în regiunile centrale, sudice și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul calendaristic în care ne aflăm. Prin urmare, veștile sunt îmbucurătoare pentru cei care își doreau să aibă parte de o vară caniculară.